Det regnar!!!

Och jag känner mig jätteglad!! Det innebär ju nämligen att våren är här och sommaren är på ingång! Det doftar regn ute, härligt!! Den nederbörd som kommit de senaste tusen månaderna har ju varit frusen, så det känns bara skönt med regn!

Hallen är målad och golvet är lagt. Och det blev så bra! Så bra!! Bilder kommer senare, när vi har fått lite möblerat också...

Kortvecka väntar, bara 2,5 dagar! Skönt! Vi får besök från Gävle och det ser vi fram emot, ska bli jätteskoj! Per är ledig hela veckan han, så jag har höga förväntningar på middag kl 17 och städat och iordninggjort här hemma! Förutom att hatthyllan ska göras klar, det ska dras nätverkskabel under golvlisterna och bilen ska få sommardäck och en rejäl tvätt! Hihi, nej då, vi får se vad han hinner! Han kanske önskar att han fick jobba, lite lugnare då!!

Ha en skön söndagskväll, det tänker vi ha med nybakade scones och lite god choklad till efterrätt! Mums!

Vi målar!

Nu är det hallen som får sig ett lyft, med ny färg på väggarna och nytt golv! Vi håller just på att avsluta kvällens målning, och imorgon ska vi fortsätta med att lägga golv och måla hatthyllan som Per har byggt om...Fullt upp, men det är superroligt! Det blir så fint!!

I övrigt är jag lite lessen, en kompis ska flytta härifrån... Känns jättetråkigt! Jag kommer sakna dig!

Nu är det iaf godnatt, ska äntligen gå och sova!

Kram från Jonna

Årets första löprunda...

... är avklarad! Pust!!! Det var jobbigt som tusan! Kommer nog ha rätt så ont i benen imorgon! Men det är superhärligt väder så det var skönt att va ute! Och själva löpningen gick ganska bra den också faktiskt! Men det blir nog att ta till med rejält med träning nu, bara 5 veckor kvar till vårruset!

Idag har vi dessutom fått våra stegräknare på jobbet! Det är ngn slags tävling som jag tror Korpen anordnar över hela sverige, där man tävlar i lag om att gå mest under en 6 veckors period. Tävlingen börjar först nästa vecka men vi har alla testat våra räknare idag! Hittills är jag upper i 9348 steg, efter löpningen såklart! Men då är det faktiskt inte medräknat 3 km promenad till jobbet imorse! Vilken bra dag det varit!!

Nu väntar jag på att min makaronipudding ska bli klar, ska bli supergott med middag!

Ha en skön vecka!

Kram Jonna

Våren är här!!!

Hoppas jag!!

Här uppe blir det ju aldrig någon riktig vår, som jag är van med. Här är det istället vår-vintern som dominerar, med varmt  och soligt, men ändå med snö och is kvar. Jag skulle ju helst se att all snö och is hade varit borta sen en månad tillbaka, men man får väl ta seden dit man kommer och göra det bästa av det som bjuds. Så idag har vi varit ute på isen längst ut mot skärgården och suttit och solat! Hur skönt som helst! Jag som ju är VÄLDIGT skeptisk till att gå på isen tyckte det var lite jobbigt, kände mig faktiskt ganska rädd ett tag...men det gick bra och vi hittade en lite udde där det var vindstilla och där satt vi och njöt i solen och fikade!

image65
Per och Cesar leker lite med en pinne

image66
Varmt och skönt så Per kunde t.o.m. va utan jacka

image67
Jag och B njuter i solen

image68
Vackert


I övrigt så gör vi vårt bästa för att bli av med snön här hemma! Per skottar lite varje dag på baksidan för att hjälpa våren på traven, och det smälter undan mer och mer! På framsidan har marken kommit fram helt, så snart får vi nog plocka fram utemöblerna så vi kan sitta där på eftermiddagarna!

image69
Baksidan

image70
Framsidan

Ikväll är vi bjudna till ett par kompisar i stan på lite vin och snacks! Ska bli jättekul att komma och se hur de bor, har ju aldrig varit där tidigare! Och kul att umgås lite också så klart!

Nu ska jag laga lite middag, tänkte göra fläskfilé och sås och klyftpotatis, får väl se om jag får till det lika gott som Pers mamma gjorde när de var här och hälsade på =)

Ha en skön lördag!

Kram Jonna

Dagens Muffin!!

Har hittat en toppensida med MASSOR av smarriga recept på muffins! Kolla in dagensmuffin , en grym sida om du vill baka något gott. Själv kan jag starkt rekommendera "Kladdkaksmuffins med choklad i & på". Smarrigt!!!

Träningsvärk och Make Up

Så, då har jag börjat mitt nya liv då! Hihi, har tränat en gång... men det var riktigt roligt, förutom att jag har haft grym träningsvärk i armarna! Det var jobbigt att bre smör på mackan i morse... I helgen har vi dessutom tänkt ta itu med första joggingpasset för säsongen, hjälp vad jobbigt det kommer bli!!!

Idag har jag haft tjejerna på jobbet hos mig för en skönhetskväll med Mary Kay produkter! Vi har peelat händerna, smörjt oss i ansiktet och provat massor av Lip Gloss!! Superkul som alltid, och roligt med någon som berättar och visar! Köpte lite grejjer, en ögonkräm, en fuktkräm, ett solpuder och så fick jag ett Lip Gloss för att det var jag som hade bjudit in! Jag hade kunnat köpa massor med mera grejjer, men man får ju lov att behärska sig lite grann...

Vi har nu fått upp de nya tavlorna vi köpt/gjort (tyg i en skåplucka från IKEA som vi hängt på väggen - låter helknäppt men kolla bara). Det blev superbra!

image62

image63

Vi köpte ju också som sagt nya mattor till vardagsrummet:

image64

Även pläden som ligger på soffan är ny! Har ju fått lite dille på vitt som kanske märks!

I helgen drar vi kanske igång och målar resten av köksdelen och lägger nytt golv i hallen! Vi är på gång!!

Må väl!

Kram Jonna

Dags att ta itu med träningen

Idag börjar mitt liv om igen (för hundrafemtielfte gången) med träning! Har ju inte blivit mycket av den varan på sista veckorna. Först var B borta så då for jag inte iväg själv, sen blev jag sjuk en vecka och sen har jag fortsatt att hosta hela förra veckan! Men idag är det dags! Boxing står på schemat och jag har lite aggressioner som skulle behöva ut efter dagens besked så nu ska det bli riktigt gött!!! Anmälde oss till Vårruset igår så nu är det dags att sätta fart!

Dagens besked ja... inget allvarligt, mer än att jag fortfarande inte på en månad får veta om jag har ngt uppdrag över sommaren. Jag har ju min anställning och så hos bemanningsföretaget, så för den delen är det lugnt. Men jag hatar att inte veta och att inte kunna planera, det är nog det värsta jag vet tror jag! Att inte ha koll... Men det är bara att vackert ställa in sig i ledet och le och vara glad och vänta, så är det i bemanningsbranschen ( Herregud, jag måste komma ifrån det här!!)

I övrigt så har vi nu stajlat lite här hemma, och lagt på de nya mattorna vi köpte på IKEA! Supersnyggt blev det, med vita mattor i vardagsrummet och köket! Jag vet, kanske inte så smart med en vit matta i köket men.... vi tänkte som så att vi har inga barn och inga djur så det borde gå. Jag varnade Per och sa att vi faktiskt har en Jonna, men han trodde att jag nog skulle kunna klara av det! Och tro det eller ej, det var han som spillde chokladglass idag och inte jag!!! (Men det blev ingen fläck för den var så frusen, tur...) Det rimmar dock lite illa med att äta chokladglass en timme innan jag äntligen ska pallra mig iväg på första träningspasset på länge, men gott var det =)

Dags att byta om till träningskläder (hoppas de fortfarande passar....) !!

Ikväll börjar Desperate Housewives äntligen igen, JIPPI!!! Jag ska boxas som en tok så jag får hem och kolla mitt favvo-program!!

Kramar!!

IKEA!!!

Nu är vi alldeles strax på väg för att ta en tur till Haparanda och gå på IKEA!! Jippi!!!! Ha en bra dag!

Kram Jonna

Snart helg igen!

Vad fort veckorna går! Trots att jobbet just nu är inne i en period då det är väldigt lugnt och nästan tråkigt om dagarna! Men jag hoppas det blir bättre snart! Har iaf bokat in ett möte med min chef på bemanningsföretaget på måndag, tänkte diskutera lite framtid med henne. Känner litegrann att jag vill göra nåt utvecklande och i rätt riktning mot vad jag vill jobba med i framtiden! Har ju ändå min utbildning, och det känns som att den blir mindre aktuell ju längre tiden går! Problemet är bara att det är så himla svårt att få jobb här uppe! Konkurrensen  är megastor, och det är omöjligt att ens få komma på intervju på de få jobb som finns att söka... Så, om nån har nåt tips om vart man kan vända sig för spännande jobb inom turismbranschen i Luleå, hör av er!

Imorgon är det iaf dags för After Work och lite party med tjejerna på jobbet! Ska bli jätteskoj, ser fram emot det hur mycket som helst! I övrigt tror jag inte vi har några planer för helgen, och det känns skönt!

Och nästa vecka är det dags att ta itu med träningen igen! Har ju totalt gått ner mig nu när jag var sjuk så länge....hostar dessutom fortfarande så jag har inte vågat ge mig på nåt annat än promenader ännu. Men, nästa vecka måste jag sätta fart!!

Var ju förresten på bio igår och såg "27 dresses". En bra film, men inte superbra... Kanske inte värt att betala 95:- för... Men det var iaf mysigt med bio! Tack Johanna!

Må så gott!

Kram Jonna


Nymålat!

Nu har vi äntligen målat i vardagsrummet och köket! Vitt och fräscht blev det, i färgen "socker". Känner mig mkt nöjd med resultatet, och är nu sugen på att fortsätta fixa med nytt golv i hall och sovrummen, och även måla eller tapetsera där! Men vi får ta en sak i taget! Det som gäller härnäst är att hitta nåt fint, helst färgglatt, att hänga på väggen då det känns lite tomt nu. Men, Pers fina lampa har äntligen fått en plats igen, tycker den är så mysig!

Här följer lite bilder:

image57

image58

image59

image60

image61

I helgen var jag och Elin på Scrapmässa! Väldigt roligt! Gjorde ett supergulligt minialbum i form av små kuvert, och även två andra kort som jag inte säger nåt mer om... =) Det var mycket folk och mycket att handla så det passade mig perfekt!

I övrigt så är det skönt att vara tillbaka på jobbet efter att varit sjuk en hel vecka!

Imorgon ska jag till Sunderby sjukhus för att röntga foten och prova ut inlägg till skorna! Ska bli skönt att få det kollat och att få nåt som hjälper så jag slipper ha ont i foten! Lite spännande faktiskt....

Sen är det dags för bio imorgon kväll! Jag och tjejerna på jobbet ska gå och se "27 dresses", ska bli skoj! Sen på fredag ska vi tjejer gå på after work, det ska också bli jättekul! Det var längesen jag var ute i Luleå så det ser jag fram emot!

Nu ska vi släpa ut vår gamla hörnhylla som jag/vi rensat ut nu! Är till salu på blocket om nån är intresserad ;)

Kram Jonna

Back to life

Nu börjar jag bli människa igen... har legat i feber och ruskig hosta sen i fredags kväll... INTE roligt! Nu är jag iaf feberfri sen igår, men hostan hänger sig envist kvar. Så irriterande, för jag kan inte direkt gå tillbaka och jobba när jag låter som sju svåra år så fort jag öppnar munnen...kraxar, hostar och harklar. Lite dumt när man jobbar med att svara i telefon =) Så, jag får vackert stanna hemma och va tyst!

Till helgen är det iaf scrapmässa här i Luleå! Ska bli så skoj! Medlemmarna i klubben ska hjälpa till att sitta i inträdet, och jag har bara krånglat vad gäller mina tider *skäms*. Får väl se om de duktiga tjejerna som fixar allt lyckas hitta en lösning! Jag brukar ju inte va så här knölig, men det blev så tokigt allting! Har hur som helst ett projekt som jag ska fixa under mässan/träffen, måste dessutom inhandlas lite nya prylar till det! Längtar!!

Ikväll kommer iaf Per hem, skönt! Håller just på att byta lakan i sängen och vädra i sovrummet. Kan behövas efter att det legat ett sjukis-troll och svettats i feber i de gamla lakanen i en hel vecka! Lite kontrast för honom som varit och bott på nån kursgård i Hemavan....

Nej, dags för en Ipren...

Take care, och akta er för bacillusker!!

Kram Jonna

RSS 2.0