Scrapgrejjerna är inköpta!

Hurra! Nu har Per varit på Scrapbutiken och han fick tag i just det alfabet jag ville ha, nämligen Maddie Anne!! Vad glad jag blir! Har sagt åt honom att han får ta med grejjerna när han kommer till Karlstad, för jag vill inte vänta tills vi kommer hem igen!



Nu ska jag städa. Trist. Men ack så nödvändigt.

/J


Nedräkningen har börjat!!

One down, four to go!!! Snart, snart är semestern här! Fyra små arbetsdagar kvar nu bara... Herregud så jag tjatar om denna semester, men den är verkligen efterlängtad! Det har varit en lååång väg dit, men nu är det nära! Och att jag får semester innebär ju inte bara att jag blir ledig från jobbet och får åka hemåt, det innebär ju också att Per snart är hemma igen! Längtan börjar komma smygande nu, han har ju varit borta i 2 veckor... Och 2 till ska det bli innan han är hos mig igen, det är faktiskt halvtid just idag! Det drygaste (heter det så??) är att vi inte ens kan pratas vid ordentligt, antingen har jag sen kväll eller han tidig morgon, eller tvärtom... Hur som helst så verkar de ha det himla bra over there, och det är iaf skönt att veta! Hoppas bara att ett besök på scrapbutiken har hunnits med, hmm darling??

Håller på för fullt med att tvätta och stryka, så jag ska ha allt förberett. Vill inte behöva hålla på med såna trista saker när Therese kommer till helgen! Det är ju en del kläder som ska packas, för många olika tillfällen. Alltifrån myskläder att glida runt i när vi är i sommarstugan, till resekläder, partykläder och något chict till Paris!

Läser just nu Liza Marklunds Camilla Läckbergs (menar jag ju) senaste, "Sjöjungfrun". Började igår när jag låg på stranden, och när jag släckte lampan igår kväll hade jag väl betat av sisådär halva boken =) Rekommenderas!!

Nu har tvättmaskinen tystnat. så det är dags att gå dit och få in en ny laddning!

Må väl!

Kram Jonna

Beach 2008

Idag var det årets premiär för mig att besöka stranden, känns lite sent med tanke på att det redan är 26 juli... Det var iallafall superhärligt att ligga och sola några timmar, dock var vattnet kallt i älven så det var bara tårna som blev doppade. Nu blir det en slapp eftermiddag med lite småfix, sen ska jag och min ständiga följeslagare numera (medans grabbarna är borta) B grilla lite, och sen ska vi se bio ikväll "Narnia - Prins Caspian". Skön lördag!!

Kram Jonna

Smart?!

Om man inte har varit ute och sprungit på typ 2 månader, är det då så särskilt smart att välja sommarens hittills varmaste dag för att ge sig ut i spåret igen? Kanske inte, men det gjorde jag! Och herregud vad varmt det blev! Men det gick riktigt bra, nästan två varv kutade vi runt! Känner mig grymt duktig och har gett mig själv en stor klapp på axeln! Nu ska jag hoppa i duschen, äta lite och sen glida över till B för att sitta i solen på hennes altan och njuta av en glass!

Och imorgon är det fredag! Och det vankas fint väder i helgen! Och idag har det förresten också varit superhärligt! På lunchen köpte vi med oss sallad och gick ner till Kulturens Hus och satte oss på den stora trappen och åt i solskenet!


Jag och tjejerna på jobbet njuter i solen!

Nu loggade Per just in på Skype! Då är det bäst att passa på att få prata lite!

Kram Jonna

Vardagen rullar på...

Och inget speciellt nytt att berätta. Det börjar äntligen bli varmt här, och till helgen ska det tydligen bli fint! Solsängen ska nyttjas till fullo!! Och min nya bikini som jag fyndade när vi var till Haparanda i söndags! Jag och B tog en sväng på IKEA, hon skulle ha lite grejjer så jag passade på att köpa golv så att det räcker till datarummet (som jag längtar efter att få göra om), och så köpte jag en bestickkorg, 2 diskborstar, 2 toaborstar, servetter och en kudde. Thats it. Herregud! Det är nåt fel på mig! Jag är på IKEA och handlar grejjer för 239 kronor (förutom golvet då...). Men, jag sparar ju faktiskt till Paris-resan! Har tänkt mig en ny väska ju!! Läser nu för fullt i min nya väskbok och funderar på vad jag vill ha för typ av väska...

Annars, inget speciellt. Längtar till semestern och längtar efter Per. Han har varit borta sen förra måndagen, så det är ju inte så länge, men det är drygt med tidsskillnaden för det är svårt att kunna prata med varandra. När jag kommer hem från jobbet har han just börjat jobba, sen hinner jag gå och lägga mig innan det blir eftermiddag hos honom. Häromdagen ringde han kl 06.05, så jag hann inte äta nån frukost innan jag skulle till jobbet! Men det är det ju värt =)

Jobbar för övrigt på mitt sommarprojekt, att lära mig att dricka kaffe! Hihi! Det går bra, har typ 1/3 kaffe och 2/3 varm mjölk... men man lär börja nånstans!

Nästa vecka kommer Tes upp, ska bli superkul! Har planerat en massa skoj! Vi ska dricka smultronbubbel på fredagen, för att fira att min semester börjar! Sen tänkte vi åka och kolla in Ostindifararen Götheborg som kommer till Luleå på besök under Luleåkalaset. Och sen själva kalaset förstås, på lördagen är det Lars Winnerbäck och det vill jag gärna se! Sen på söndagen bär det ju av neråt, med lite stopp bland annat vid Höga Kusten tänkte jag, innan vi ska bo i Sundsvall för att sen på måndagen åka hem till kära Värmland! Härligt!!

Nu ska jag slappa lite, sen ska jag kila över till B för lite mjölk med kaffe =)

Må väl och använd solskyddsfaktor!

Kram Jonna

Överraskning

Idag fick jag en överrasking med posten! Det låg ett paket i brevlådan, och först blev jag rädd att jag återigen beställt nåt som inte var meningen eller att jag glömt att jag beställt nåt... Men det visade sig vara en mycket bra bok, "Väskor - en passion"!!! I den står det en massa om alla möjliga väsktyper, designers, hur man tar hand om sin väska och mycket mer! Det står också att man i sin väskgarderob behöver ha följande:
- Vardagsväskan
- Kvälls eller festväskan
- Weekendväskan
- Business eller Powerväskan
- Resväskan

Man kan även ha flera olika i varje kategori, för att kunna anpassa efter klädsel, tillfälle och årstid!

Som sagt, man kan aldrig få för mycket väskor!  TACK snälla Margareta!!


Ikväll har vi scrappat lite! Jag har gjort en beställning till ett bröllop, så här blev det:








Per har nu kommit fram till USA iallafall, och allt har gått bra sa han! Lite konstigt det där med tidsskillnaden, han ringde vid 19-tiden och då var klockan bara 10 där...

Nu är jag supertrött (igen...) så det är dags att krypa ner i sängen!

/J

En liten historia...

Här följer en historia om när Jonna skulle gå med sin cykel till cykelverkstaden:

Cykeln började krångla i helgen, och gjorde liksom ett frivarv när man trampar på min favvo-växel (cyklar bara på den växeln, för den är lagom). Så idag gick jag med cykeln till en cykelverkstad i stan. Kommer in i butiken och förklarar vad som är fel. Killen i butiken frågar mig hur många växlar det är.
- Öh, jag vet inte...
-Har du fotbroms?
- Japp (Vad säger du Per, inte skulle jag klara mig utan fotbroms...)
- Då har du nog 5 växlar
- Jaha...
- Vi går ut och kollar
- Ok
- Allt ser ok ut... men vad konstigt, du har 5 växlar fram men bara 4 växlar bak...har du bytt ut nåt eller gjort nåt med cykeln?
- Öh, jag vet inte...
- Hur gammal är den?
- Öh, jag vet inte...
Killen i butiken skruvar lite med nån sladd fram på styret, och vips så har han tagit bort en växel, så att det är lika många fram och bak!
- Ja du, jag hittar inget direkt fel, men det kan ha gått sönder nåt i navet och då är det billigare att köpa en ny cykel.
- Va? Nej! Den här är ju superbra! Har ju köpt den på Blocket för 400 kr!
- Ok, men det kostar minst 3000 att fixa den, och det går inte bara att byta växelgrejjen för det tillverkas inte längre!
- Jaha...
- Kan jag ta en tur och testa den och se om jag känner av felet att tramporna far ett extra varv?
- Jajemän!
Killen cyklar iväg på min cykel (vilket för övrigt ser rätt kul ut, då han var ganska mycket längre än mig)
Kommer tillbaka och utbrister:
- Tycker du inte att det är äckligt att cykla på den här?
- Va? Nej...
- Den är ju helt sned i ena trampan, foten åker ju iväg!
- Eh...vi skulle byta tramporna för den andra gick sönder, men då fick vi inte loss den här så jag har en av varje...
- Ok (killen ser rätt skeptisk ut till min cykel, som dessutom har världens snedaste korg eftersom jag tappade den lite i backen förra veckan...)
- Ja, men tack då....
- Lycka till, säger han och tittar lite på mig ungefär som "stackars tjej, kan hon inte få sig en ny cykel"
Jag och min kompis går därifrån, och plötsligt kommer jag på : Oj, skulle jag kanske ha betalat nåt??
Vi kom fram till att jag nog inte skulle det, han gick ju in på en gång och sa inget om det...

Hur som helst! Det där fipplandet med att ta bort en växel verkar ha funkat, för nu går cykeln som den ska igen!
Ha! Inte tänker jag köpa nån ny!



Nya solbrillor!!

Var en sväng på stan idag på lunchen och sprang då på ett par fina solglasögon, för 49,50:-. Var tvungen att köpa dem...

  

Ikväll har jag varit på möte som gäller hudvården och make upen jag köper/säljer. En helt ny kollektion med mineralsmink!! I like!! Superfina färger, bra kvalité och framförallt bra för huden! Vill ha allt!!!

Nu är jag ensam hemma i tre veckor, tills det är dags för mig att åka hem för semester! Det var lite jobbigt att säga hej då imorse, men jag tyckte ändå det gick hyfsat smärtfritt... är ju inte så bra på det där med hej då annars...

Nu ska jag spana lite på Kronprinsessan Victoria på TV, sen är det sova som gäller! Tror jag hade lite resfeber för Pers skull inatt, så nu är jag trött!

Må väl!

Kram J

Imorgon åker han...

Så nu är det full fart med att få allt klart, allt ifrån att fixa med all kommunikation (bärbar dator, bärbar hårddisk, två mobiltelefoner, utlandskontantkort, skype-konton o.s.v. ska fixas) till att han just nu sitter och syr på märken på sina skjortor. Vi saknar dock en fingerborg, så han har rullat in fingret i eltejp efter att ha stuckit sig...Men nu blev det visst trassel... ajajaj, och jag vägrar envist hjälpa till, tycker det är så trist att sy!

Mitt projekt för dagen är att sammanställa en lista med scrapbook-grejjer jag önskar mig. Har hittat en butik som jag tänkt att han ska försöka besöka! De har Nevadas största utbud av Quickutz!! Kolla in denna: http://www.majesticmemorieslv.com !! Har mailat med hon som äger butiken, och hon har lovat att ta hand om Per om han kommer dit! Åh, om jag ändå fick följa med! Jag hade kunnat vara i butiken varje dag i 3 veckor!

I fredags var vi på 26-årsfest hos en kompis! Det var mycket trevligt, med ett besök på Färjan senare på kvällen! Det roligaste var när vi cyklade hem, och Per upplyste alla vi mötte om att de flesta olyckor sker nära land, i små båtar, med alkohol inblandat!

Häromdagen fick jag förresten en inbjudan till Turismprogrammets 30 års jubileum i oktober! Verkar ju skoj! Någon annan som ska gå?? Vore kul att ses ett gäng!

3 veckor kvar till semestern nu, längtar!!! Det är megalugnt på jobbet, så dagarna går tyvärr rätt sakta men det är bara att jobba på ända in i kaklet!

Ha en fortsatt skön söndag!

Kram J

Sex and the City...

Se den! Wow!

Besök

Nu har mamma och pappa åkt hem, efter att ha varit här och hälsat på oss i några dagar. De kom, med värmen, i onsdagseftermiddag och åkte hem igår vid lunch. Vi har hunnit med att shoppa, grilla, fixa i förrråd och trädgård och en båttur ut i skärgården! Jag har jobbat på dagarna, så då har Per fått roa dem, vilket jag tror har gått utmärkt! I fredags var jag dock ledig halvdag så då åt vi lunch tillsammans och for sen och köpte nya vinbärsbuskar! Hoppas på saft...och ja, jag vet att jag måste koka den själv och att det inte växer flaskor på buskarna... Sen tog jag och mamma en mycket givande tur på stan! Kom hem med ett par byxor och fyra nya toppar! Behövdes!!

I lördags åkte vi iaf en båttur med Laponia ut till Brändöskär, en av öarna längst ute i skärgården. Det var lunchbuffé och fika på båten, och mycket trevligt!

Lite bilder från helgen följer här:









Det var rätt kallt.... men bra ändå!


Nu är det så bara 19 arbetsdagar kvar till semestern! Har smygbörjat min nedräkning lite, för jag längtar så hemskt! Det ska bli så kul att komma hem, hinna träffa alla, vara i stugan och framförallt att åka till Paris!! Igår bokade vi hotell, så nu är det fixat också! Vi kommer att bo supernära triumfbågen och champs-elysée så det tror jag blir super!

Imorgon ska vi gå och se Sex and the city! Kul! Är mycket bra på bio nu, Narnia - Prins Caspian, Mamma Mia....

Nu ska jag ta itu med ett annat litet projekt...

Vi hörs!

kram jonna

RSS 2.0