Skogshuggare!

Idag har Per varit ute och kört motorsåg och kluvit ved... De har tagit ner några träd här på området så då fick vi tag i några träd som han nu har kapat upp  till ved, "för husbehov" som han sa när vår granne frågade vad han skulle med ved till.... Tror tanken är att vi ska kunna ta med det om vi ska ut och grilla eller så i vinter! Per har ju lite av en förkärlek till det här med att elda....




Vad ska man säga?? Inget förvånar mig längre... tycker mest synd om våra grannar som hade lite släkt hos sig på adventsfika, och där står Per utanför och kör motorsåg så det dånar! Han tror för övrigt själv att han fått sitt intresse för det här med vedeldning efter sin pappa, som enligt uppgifter ska vara väldigt intresserad av att hugga ved och elda med....  =)

Vinter!

Här kommer så lite bilder på vårt vackra vinterlandskap!! Och på Per när han är ute och skottar...










Nu ska jag och B ta itu med vårt julbak, och fixa lussekatter, pepparkakor, chokladtryffel och vaniljdrömmar!!

Kram från Jonna, i ett Luleå med -15 grader!

Fredag hela veckan!

Ja, det programmet började just precis.... inte min favvo, men det är inte så mycket annat heller så.... Tänk om det kunde va fredag hela veckan! Det vore säkert skönt ungefär fram tills dess att onsdag var fredag, sen skulle man va uttråkad! Ikväll är det iaf fredagkväll, och en mycket lugn sådan! Har fortfarande ont i halsen, så jag kröp ner i soffan under en filt så fort jag kom hem och slappade ett tag, skönt! Sen har vi ätit lite god fläskfilé och klyftpotatis, druckit lite vin och nu har Per gått och lagt sig (!!). Han har tydligen slitit hårt idag, med innebandyturnering på jobbet och sedan hjälpt några kompisar flytta! Så han var helt slut! Själv har jag ätit lite glass (mycket gott i min onda hals) och kollat idol. Hoppas nu att Johan åker ut! I övrigt har jag ingen speciell favorit faktiskt!

Vi har en lugn helg framför oss, skotta lite snö kanske... Ska försöka fota lite imorrn medans det är ljust, så får ni se hur mycket snö vi faktiskt redan fått! Sen ska det bakas, pyntas och kanske inhandlas en gran!!! Vår första egna gran!!

Ha en alldeles fantastisk helg!!

Kram från Jonna

Ont i halsen...

Usch vad jag hatar att ha ont i halsen! Det kom krypande imorse, men jag tänkte att det nog går över... men icke! Hade tänkt träna BodyStep idag, men det ställde jag in... attans!!

Annars är det mest kallt här, typ -11 grader och hyfsat med snö ute. Vilken tur att jag köpt min vinterjacka, verkligen!!!

Har idag fått info om att placera tjänstepensionen från jobbet. Rätt så trist tycker jag, och dessutom känns det som att jag har så himla dålig koll! Spelar nog ingen roll vad jag väljer, för jag kommer nog ändå inte engagera mig i att följa utvecklingen....

Skönt med fredag imorgon, längtar till mitt julbak på lördag! Mums med lussekatter!!!

Först ut...

...med att julfixas är vårt sovrumsfönster! Köpte nya julgardiner igår, svart-vit-gråa, med granar på. Vi har en trist ljusblå färg på tapeterna och ett ännu tristare klarblått överkast, så jag tycker inte det passar med röda gardiner... Åh, vad jag längtar tills vi ska måla om i sovrummet, då ska det blåa bort, bort, bort!!

Så här blev det iaf med nya gardiner och en liten adventsstjärna:


Kanske sätter dit nån liten tomte eller nåt också, vi får se! Ser förresten nu på bilden att jag har en röd ram...har inte tänkt på det faktiskt, måste nog byta ut den också!

Om en halvtimme är det Desperate Housewives!!
I like!!!

Tebax...

Vilken bra helg det var! Footloose var toppen, och vi har ätit god mat, bott på ett mysigt hotell och shoppat! Har köpt 2 par skor, en dunparkas, lite nya toppar och strumpbyxor! Mycket nöjd!


Tog en bild på "ridån" innan det började, sen var det fotoförbud....

Som alla säkert hört och sett var det snökaos och storm i Stockholm och massor av plan blev superförsenade. Vi hade MEGAtur och kom iväg bara en liten stund innan de stängde alla banor utom en på Arlanda.... Och då var vi ca en timme försenade... Planen som lyfte senare på kvällen fick tydligen inte landa i Luleå heller, då det var snöstorm här med, så vi hade riktigt flyt denna gången!  Det snöade en massa här på natten sen och detta mötte oss på morgonen när vi skulle ut genom dörren:


Vi fick skotta oss ut, och sen hade det drivit igen på eftermiddagen så då fick vi skotta oss in igen!


Nu har jag börjat ta fram julpyntet, adventsljusstakar och lite annat skoj! Sååå mysigt tycker jag! I helgen ska jag nog baka lite lussebullar och pepparkakor också!

Det närmar sig min 25-årsdag, så snart är det dags för fest!! Ni som bor i Luleå, eller råkar ha vägarna förbi, och som känner att ni tillhör våra vänner och bekanta kan planera in Lucia, 13/12!!!

Må väl!

Kram från Jonna

Snart lyxhelg!

Åh vad jag längtar till helgen!! Det börjar egentligen redan fredag morgon då vi ska åka till Pite Havsbad med jobbet och ha konferens (min första konferens nånsin!!!). Sen åker jag till Stockholm och möter upp Per (som åker ner redan imorrn), mamma och pappa för en helg med hotellboende, god mat, shopping och musikalen Footloose! Ska bli så skönt att komma bort bara en helg och se nåt annat!

Mina senaste alster!

Här är lite bilder, dels en bild från scrapträffen och bilder på de två LO`s jag gjorde!


Mycket grejjer blir det....


Med den här vann jag faktiskt en utmaning (Hurra!!), och fick en bunt superfina julpapper! Tackar!!!


Den här är jag själv mycket nöjd med, det var skoj att använda så många bilder på en och samma LO.
Kanske inte världens bästa kvalitet på bilderna (man ser ju min skugga på den nedersta....) men, men....

Jag är förresten med i klubbens  mässkommité inför den stora mässan i vår! Vad skoj det ska bli att få engagera sig i något, ser fram emot det massor!

Nu ska jag och Per synda lite, vi har bakat chokladbollar och ska mysa ner oss i soffan.... Yummie!!!!

Hemma...

Japp, fick va hemma idag... Det var en sån där morgon då man känner sig hängig, fast man kanske skulle kunna orka jobba... Gick upp imorse och tog en dusch, men kände sen att -Nä, jag ska vila upp mig en dag till! Det är så mycket på gång nu så jag vill inte riskera någon utdragen förkylning, Känner mig dock hyfsat pigg nu, så imorgon blir det nog att gå till jobbet iaf!

Träffade en massa trevliga människor i lördags, på scrapträffen. Bland andra Catta, som även hon har en blogg! Kul att läsa!! Kika in där vet jag, Cattasattac

Må väl!

Förkyld....

Usch vad trist, har blivit förkyld! Tänkte jag skulle visa vad jag pysslade ihop på lördagens scrapträff, men det blir en annan dag. Nu ska jag gå och sova och hoppas på att jag är pigg imorgon bitti så jag kan gå och jobba!

Kram// Jonna

Piff...

Tycker att det är så många som har så fantastiskt fina och piffiga bloggar, jag vill också kunna!! Mitt bästa exempel är Therez som har en superfin blogg med alla bilderna i headern! Tänkte att jag iaf skulle byta till en annan färg, så det fick bli min nya favvo orange!

Kallt!!!

Så där ja, nu är vintern här... kallt och snö tills nån gång i maj eller nåt...buuhäää!! Det är superfint med lite snö, men när jag tänker på hur länge det kommer va så här så känns det liiiiite drygt. Dessutom har jag inga vinterskor ännu, så jag fryser om fötterna! 14 minusgrader för tillfället....

Nu ska jag alldeles strax kila över till en av våra grannar på mitt livs första tupperware-party! Eller ja, jag har ju varit typ när mamma eller grannarna haft, men det räknas inte! Nu har jag blivit inbjuden på riktigt liksom! "Köp nu inte för mycket", var det sista Per sa innan han åkte hemifrån för en stund sen... hehe....

Annars längtar jag mest till helgen och scrapträffen!! Åh, det är så länge sen jag var på nån och det ska bli så skoj!! Trist bara, utan Elin, men så är det! Ska iaf bli grymt kul,och jag håller alla tummar och tår för att fotona vi framkallat kommer tills imorrn....annars får det bli scrappa av några gamla bilder! Har beställt lite nya grejjer som jag får på träffen, också kul!! Hurra!!

Igår var jag på invigningsfest av Luleå Energis nya förråd/kontor. Jättetrevlig kväll med invigning av kommunalrådet, fyrverkerier, god middag sittandes 130 pers i ett förråd (!!!), underhållning av en trollkarls-snubbe och en present (chokladpraliner) när vi gick hem!

Nu är det bäst jag kilar iväg, ska va där om 10 min!

Må väl!

Kram Jonna

Gåsmiddag

Igår var det då denna gåsmiddag, en tjusig tillställning på F21 med mässdräkter, fracker och långklänningar. Det var superkul! Vi sågs några stycken här hos oss innan och fixade iordning oss, drack lite bubbel och hade det trevligt. Sen va det middag med svartsoppa eller buljong till förrätt, gås med potatis, sås och massa tillbehör till varmrätt och sedan äppelkaka med vaniljsås till efterrätt. Kanske inte det godaste jag ätit, men helt ok. Fast godast var nog vickningen med varmkorv och bröd... hihi. Vi dansade, minglade och hade en grymt trevlig kväll och var hemma först vid tre tiden (efter ett pit-stopp på max då jag och Gun var grymt sugna på pommes....)










Visst var vi tjusiga?!

//Jonna

Bilder!

Vi har satt upp en massa hyllor här hemma, och det blev toppenfint! Dels så har vi satt upp lite enklare bokhyllor i gäst/datarummet och sen så har vi satt upp våra Stringhyllor, som Per köpt på Tradera, i vardagsrummet.






Gillar våra orangea detaljer, med de nya tygtavlorna, kuddarna och lite små ljuslyktor!


Jag råkade dammsuga upp en plugg, och vi hade verkligen bara exakt så många som det skulle gå åt, så jag fick ta på mig pannlampan, ta fram en matlagningspincett och pillra upp den ur dammsugaren. Fast jag var rätt nöjd att det ändå bara vara en plugg, för jag var väldigt nära att dammsuga upp en borr....Per tyckte att det var som att ha med ett barn... Men han får alltid göra allt skoj som att borra och skruva, och jag får bara dammsuga och hålla i saker! Då får jag försöka göra vad jag kan för att skoja till det lite, till exempel dammsuga upp sakerna så har jag nåt att göra en stund när jag måste rätta till mina små incidenter! Haha!!

Ska också lägga upp lite bilder från Gåsmiddagen igår kväll, man nu kom pizzan och den har prio ett.... Men snart så!

Body Step

Oj så skoj det är med Body Step-passen på Helex!! En timme bara svischar förbi, och man blir helt toksvettig! Riktigt bra träning tycker jag!!

Idag har jag fått min senaste beställning från Mary Kay, massor med nytt smink, Hurra!!

Annars är det bara en helt vanlig tisdag och mitt favvo-program har just börjat.... Japp, Desperate Housewives!!

Hörs!!

/Jonna

Typ nytt jobb!!

Har nu glädjen att meddela att jag fått nytt jobb! Eller egentligen kan man väl säga att det är en ny anställning, det är nämligen det företag som jag är uthyrd till genom bemanningsföretaget som har valt att anställa mig! Hurra! Det innebär en tryggare anställning, bättre lön och mera "riktigt" jobb. Dessutom är det skönt att känna att man tilhör den arbetsplats man är på. Så från 1 januari går jag över till min nya anställning! Jippi!!!

Här är det kallt. Och mörkt. Och jag måste köpa nya vinterskor... Fast det är ett rätt så angenämnt problem, tycker ju faktiskt om att köpa skor!!! Ska bara hitta några bra och varma....

Warm lined midcut boot  Har tänkt mig nåt sånt här, men vi får se vad jag hittar....
Bild: dinsko.se


Annars är det lite förberedelse inför gala-festen på lördag, då vi ska på gåsmiddag på Pers jobb. Har nu fixat de där magi-strumpbyxorna, skavsårstejp, örhängen och andra viktiga grejer! Och på torsdag ska jag och fixa ögonbrynen, äntligen!!! Har haft dem lite på "utväxt" för att kunna forma till dem, då jag har plockat dem lite för mycket... ser nu ut som en grottmänniska känns det som så det ska bli riktigt skönt att få det gjort! Tur att jag har brillorna, då syns det iaf inte så mycket... Snacka om i-landsproblem..... haha!

Fick höra igår att mamma och pappa ska köpa ny bil. Va?! Chock!!! Ja, faktiskt så är det så mamma..... men det är ju superbra! Det behövs....verkligen...

Nu är jag megahungrig och väntar på maten, köttkorv och potatis! Mums!!

Kram J

RSS 2.0