Regn

För första gången sen i höstas (tror jag) har det regnat idag! Och jag är superglad för detta ösregnande, gissa varför!? Jepp, snön bara rinner iväg! I like! Våren tar ett grepp mer och mer, snart får vi gå i ballerinas och solbrillor!

Idag har jag varit till doktorn och kollat upp min nacke som inte har varit i form sen min krasch i riksgränsen. Han gav mig en remiss till sjukgymnasten, så dit bär det av imorrn (eftersom vi har en vårdförsäkring genom jobbet var det bara att ringa dem, och vips så fick man förtur och jag fick tid redan imorgon! Orättvist kan tyckas, det hade jag tyckt om jag inte haft försäkringen, men konstigt nog så är man snabb att anpassa sig när man tilldelas fördelar...).

Per är borta tills imorrn, så ikväll har jag varit själv hemma. Har suttit i min lilla hörna och pysslat, känns som det var evigheter sen sist! Egentligen borde jag ta itu med den sista stryktvätten (SUCK) men jag tänker göra nåt som jag tycker är roligt istället, och vara vuxen imorrn igen!

Nu tror jag det är dags för en kopp te, och kanske en av de grymt goda chokladpralinerna jag köpte på mässan i lördags! För visst får man lyxa till det en helt vanlig måndag, när man är ensam hemma?!

//J

Rockparty och vårfix

Igår var vi då på rockpartyt hos S, mycket trevligt! Det var mycket folk, och alla hade tagit temat på allvar och körde mer eller mindre rockig klädsel. Det bjöds på pizza och efterrätt, vi partajade och grattade S och sen åkte vi vidare in till stan för en kväll på först Invit och sen på Allstar. Väldigt skoj!


Per i rockperuk!

Idag var vi, eller iallafall jag, trötta på förmiddagen. Men nu i eftermiddag har vi vårfixat lite, bland annat jobbar Per på att få bort snön från gräsmattan på baksidan. Vi har sopat vår uteplats på framsidan, och plockat fram utemöblerna! Så skönt att det äntligen börjar bli vår!


Observera att han är ute i snön i bara badtofflor, haha!


Här tänker jag mig att jag ska rensa bort allt i rabatten till vänster, tror det är pioner eller nåt där nu. Är lite inne på att plantera typ gräslök, timjan, basilika och lite sånt. Kanske sallad, jag vet inte riktigt. Sen ska jag försöka hitta några vita krukor att ha vid stubbarna, och måla krukorna med lite prickar och ränder i glada färger för just nu känns allt lite träigt. Det är iallafall jätteskönt att sitta här på eftermiddagen, då ligger solen rakt på!

Nu ska vi nog pallra oss ut till Pers jobb och hämta hem några däck, sen blir det nog en skön söndagkväll i soffan. Kanske lite scones?

Må väl!

Cyklar!

Äntligen har vi fått ta fram våra cyklar, som jag har längtat de senaste veckorna! Och min är ju alldeles ny så jag har ju inte ens fått testa den tidigare!



Det är iallafall jätteskönt att cykla till jobbet på morgonen, det är så himla friskt i luften på nåt vis. Och fort går det också, typ 15 minuter dörr till dörr. Igår kom jag på mig själv med att sitta och le alldeles fånigt på väg hem från jobbet, det var så himla härligt i solen!

Nu är det äntligen fredag imorrn, och i helgen har vi några små saker inplanerade. Tänkte gå på Vårmässan här i Luleå, kanske få lite inredningsinspiration, och lite tips på blommor att ha ute. Är ju inte så bra på det....

På lördagkväll är det sen fest, födelsedagsfest för en av Pers arbetskompisar. Ska bli skoj! Temat på festen (det verkar vara inne med tema-fester nu...) är Rock.
Rock ja, jag är ju kanske inte den rockigaste bruden i stan... Eh, vet inte alls vad jag ens ska ha på mig! Får väl bli nåt svart antar jag. Men det blir säkert jättekul iallafall, verkar vara många som ska dit!

Nu ska jag och B på en promenad, sen ska jag försöka jaga upp Per ur soffan och sätta igång honom med dammsugaren. Vi har typ 2 kilo grus på hallmattan. Själv ska jag stryka allt jag tvättade igår, och det är inte lite... Men det blir skönt att ha allt sånt gjort när det blir helg!

Ha det fint!

Jonna

Kontraster

Tänkte visa lite bilder på vad jag ägnat mig åt de senaste veckorna.

Först var det besök hemma hos mamma o pappa i Värmland, en mysig påskhelg med massa god mat, shopping, fika med kompisar och massa annat:


Pappa grillar, årets första grillning för mig och det var supergott!





Picknick med glass, kaffe och en massa skvaller på H´s gräsmatta.


Krokusarna (?) blommade för fullt.


I solstolen gjorde jag några pass, det var hur varmt som helst!


Efter påsk hann vi vara hemma i Luleå i 2 dagar, sen bar det av till Riksgränsen för lite skidåkning. Det var fyra härliga dagar fyllda med skidåkning, både i och utanför pisten. Det kom mycket snö på natten till fredagen, så då var det nästan inget pistat. Det gick riktigt bra att åka off pist, fast jag typ aldrig gjort det förut. Men det var sjukt drygt åt benen, shit vad trött man blev! Fick stanna upp och vila flera gånger i ett och samma åk!

Vi gick på afterski, satt i vår lägenhet och myste, drack vin och spelade kort på kvällarna. Man var rätt trött så det var aldrig riktigt aktuellt med några värre festligheter på kvällarna...

En riktig mega-vurpa hann jag med också! Åkte en ganska brant backe och tänkte att nu ska jag köra på lite, och utmana mig själv. Det gick riktigt bra ända tills jag kom ner och det flackade ut, jag slappnade väl av och mina carvingskidor drog iväg och jag for i backen med en rejäl smäll och slog i huvudet. Tror att jag också lyckades landa på min ena stav, för den böjdes och jag har nu också upptäckt ett blåmärke på ryggen... Nåja, det gick iaf hyfsat bra, lite stel i nacken några dagar bara men nu börjar det ordna upp sig!

Tyvärr var det snöstorm på söndagen, så då blev det ingen skidåkning men så är det! Det var iaf riktigt bra, och jag kan absolut tänka mig att åka dit igen!!


En bild på Lapporten, tagit från tåget på väg upp. Vi såg dessutom massor med renar efter vägen, men jag hann inte få upp kameran och fota dem.


Många som vill med tåget... Vi stannade på massa exotiska ställen som Murjek, Katterjokk, Vassarjaure...


Mycket snö!


Min snygging på Afterski



I liften på väg uppför den första etappen i systemet...




... och fotat från liften, ner över anläggningen. Häftig utsikt!!


Jag är på gång!




Per och J klättrade upp på Nordalstoppen med skidorna på ryggen för att kunna åka utför berget. Det ska visst vara norska fjordar i atlanten som syns i bakgrunden... Jag klättrade inte uppför ett berg med pjäxorna på och med skidorna på ryggen. Jag och S tog istället ett pass på solaltanen nere vid serveringen...

Nu återstår bara att packa upp allt och tvätta alla underställ. Suck.

Ha det fint!

//Jonna (eller kalla mej Anja Pärson! )





Ack Värmeland du sköna...

... du härliga land!

Här är det strålande sol, ca 14 grader varmt och hur skönt som helst! Har varit inne i stan idag, där alla uteserveringar var öppna, folk satt i kortärmat och solbrillor och njöt av vårsolen! I like!! Själv har jag gjort en rejäl tur bland affärerna och inhandlat nya skor, vårjacka, två par byxor, lite toppar och en sjal! Behövde verkligen uppdatera min garderob! Sen har jag även hunnit med att ligga en stund i solstolen på altanen, nice!

Nu väntar jag på att morbror med familj ska komma hit, för lite påskmat och tevligheter! Har redan ätit alldeles för mycket godis, och mer lär det väl bli =)

Tänkte visa mina fynd, men har tyvärr glömt kabeln till kameran hemma, och orkar inte börja pilla med minneskortet....

Ha en fortsatt skön påskafton!

Kram jonna

SM-GULD!!!!


Snart, snart...

Får vi åka hemåt för lite påskledigt! Ska bli helt sjukt bra! Riktigt gött med lite ledigt, känner att det har gått i full fart ända sedan jul, så det är efterlängtad ledighet!

Pysselmässan i helgen var toppenbra! Mycket folk, mycket företag och massa gott fika =) Jag fick gjort 5 LO´s och shoppade massor! Tack alla, vilken helg!!


Massa saker att handla!


Massa fina papper!


Massor av pysslare!


Och en hel massa fina alster!

Nu, hockey! Heja FBK!

Ruskigt dålig uppdatering...

Har inte haft tid eller lust på sistone helt enkelt. Men nu kommer iaf ett litet livstecken! Allt är fint här uppe, men väntar på vår! Oj vad jag vill att snön ska försvinna nu, så jag får ta fram vårjacka, ballerinaskor och min nya cykel! Ett gott tecken är ju att elitseriehockeyn närmar sig sitt slut och Färjestad spelar final mot HV71. Just nu står det 2-0 till HV i den första matchen, men hoppas det vänder!

Till helgen är det dags för pysselmässan och jag ser verkligen fram emot det! Ska handla massor, träffa alla härliga pysslare, scrappa, och fixa med en massa! Ska bli grymt kul! Tror faktiskt jag ska packa mina grejjer ikväll, så har jag det gjort!

Vi har piffat lite i vårt badrum, man kan säga att första halvlek är över då halva bänkskivan är på plats. Planen var en svart bänkskiva ovanpå tvättmaskinen, men det blev halva kvar så Per har fixat en skiva att lägga ovanpå vårt handfatsskåp! Blev riktigt bra tycker jag.



Själv bidrog jag med en ny tvålpump, i svart! Också bra!



Snart är det äntligen påsk, lite ledigt och en tur hem till Värmland. Längtar!!

Ha det fint!
Kram Jonna

RSS 2.0