Min lördag....



Har hunnit med att plantera om mina blommor, tvätta MASSOR med tvätt och gå en promenad i det sköna vårvädret! Jag är faktiskt ganska effektiv när Per är borta (men det betyder inte att du ska vara borta oftare älskling!)...

Det är så skönt med helg, det har varit en fullspäckad vecka, med allt ifrån träning till bio, bowling med jobbet och massa möten... Igår var jag supertrött och gick och sov redan vid 22-tiden... Men då var jag desto piggare imorse, och var igång ute i tvättstugan redan vid halv nio!

Vi hade ju som sagt lite bowling, mingel och middag med jobbet i torsdags, en slags Kickoff för året. Det var jättetrevligt, och bowlingen gick faktiskt bra för mig! Jag och en arbetskompis hade fixat lite vinster till Årets segrare, Årets ränna och Årets prestation. Jag hade gjort några små diplom, och sen fick de varsin guldmedalj med choklad. Tror det vart ganska lyckat, och jag är glad att jag inte fick årets ränna!




Ikväll ska jag, Therez, och G äta lite middag, dricka vin och skvallra. Vi är ju ensamma hemma allihopa nu när grabbarna är i Norge och leker krig så vi får försöka roa oss på egen hand (vilket inte är så svårt....).

Nu börjar dessutom hockeyn på en stund, Heja Färjestad!!!

Kram Jonna

Lite nytt!

I helgen har vi haft Pers föräldrar på besök och hans pappa har hjälpt honom montera vår nya kökskran! Och så bra det blev!!



Har också försökt få in lite vårkänsla i lägenheten, med bland annat nytt tyg i våra tygtavlor. Fick ett jättefint tyg av mamma och så här blev det:



Rosa, grönt och orange har blivit lite favvosar och i söndags köpte jag en orkidé att ha i vår stringhylla, tyckte den passade bra till tyget!





Några gröna och rosa ljus har också fått flytta in hos oss:




Nu är jag ensam hemma i en och en halv vecka då Per har åkt till Norge på övning. Ska börja med att sätta mig och pyssla ikväll, det var längesedan!

Ha det bra!

Kram Jonna

Det rullar på...

... och livet har sin gilla gång här uppe i norr. Ser mest på hockey var och varannan dag nu, men kanske, kanske kan man hoppa över några dagar om Färjestad vinner ikväll och slår ut Brynäs.

Vi gjorde ett besök på IKEA i Haparanda i helgen, köpte bland annat en bänkskiva som ska sättas in i badrummet, ovanpå tvättmaskinen. Vi köpte också lite krukor, några lådor, ljus och annat smått. Sen skulle vi köpa de tre sista paketen för att kunna lägga golvet i sovrummet. Det var slut. Suck. Nu måste vi åka dit igen (låtsas att jag också tycker att det är suck när jag egentligen tycker det är toppen, för nu får jag göra ett till besök på IKEA, hihi!!! Fast det säger jag inte till Per...).

Ikväll har vi varit och köpt in en ny kran till köket, våran läcker en massa och dessutom vill vi piffa till det lite! Jag vill så gärna få bort lysröret och byta ut det mot några spotlights, och dessutom byta kran. Började med att tjata om att byta kakel och bänkskivor, och då framstår plötsligt kran- och lampbyte som ett litet projekt och Per ställer upp direkt! Smart va?!

Har ju fått inbjudan till 10-års jubileum sen vi gick ut nian! Herregud, 10 år sedan! Nån annan som ska gå?? Håller som mest på att fundera på det hela, det är ju en bit att åka... men nog vore det skoj!

Nu ska jag kolla sista perioden, ha det fint!

Kram!

IKEA

Whey, nu åker vi till ikea!!

Nu så...

...kommer det då äntligen lite bilder från bland annat vår skid-weekend i Dundret, och från den här helgen när vi har haft lilla E på besök på hennes sportlov. Och har det varit ett SPORTlov minsann! I fredags var det längdskidor, på lördagen åkte vi slalom i Kåbdalis och idag har vi provat på långfärdsskridskor inne i stan!


Bilderna från dundret, det blev mest inomhusbilder för det var lite ruskigt väder så man ville inte ta fram kameran utomhus...

Tyvärr var det så blåsigt när vi var i Dundret, så det var inte öppet upp till toppen. Men jag fick i allafall tillfälle att nöta lite på tekniken... Vi bodde i en jättefin nybyggd stuga, var på afterski och hade en superhärlig helg!


Denna helgen har alltså E varit på besök. I fredags, medan jag jobbade på eftermiddagen var hon och Per ute på sjön bakom oss och åkte längdskidor, sedan stannade de till och gjorde en eld och grillade marshmallows! I lördags åkte vi till Kåbdalis och åkte slalom, det var ca 7-8 minusgrader, klarblå himmel och solen värmde skönt! Riktigt härligt! Vi såg en skylt om att skidshopen sålde ut förra årets modell, jag testade skidorna och de var superbra jämfört med mina så jag slog till och köpte dom! Sen la vi ut mina gamla skidor på Blocket på förmiddagen idag, och vid tre-tiden kom det några och köpte dom! Så det blev att jag fick igen alla pengar förutom 200 kr, bra pris för ett par slalomskidor tycker jag!


Backe i Kåbdalis

På förmiddagen idag var vi in till stan, där en friluftsbutik hade "prova-på" dag med långfärddskridskor. Vi var ute och åkte en tur på isbanan som går runt stan och det var jätteskoj! Ska nu fundera på om jag ska köpa ett par skridskoskenor, kan ju använda mina längdskidspjäxor!


Långfärdsskridskor på isbanan


Det var rätt kallt, håret frös till is...

Nu på eftermiddagen har vi bara tagit det lugnt, och just nu sitter E och scrappar en liten tavla med några bilder från helgen!

Ha det fint!

Kram Jonna

RSS 2.0