Nu åker vi 140 mil

Sitter nu på jobbet, ska göra några timmar till innan det är dags att åka hem och packa det sista innan avfärd till Karlskrona. På lördag är det då dags för bröllopet, ska bli så skoj! Återkommer med bilder när vi kommit hem!

Ha det fint!

Kram Jonna

Grubbel

Långhelgen närmar sig sitt slut. och vi har haft en helskön helg med besök av M och J! Grillat, gått på stan, ätit glass, varit ute och ätit på Allstar och lite annat. En lagom helg helt enkelt!

Nu när de åkt imorse så får jag min vanliga vemodighet... det blir så tomt när vi haft besök, och då hamnar mina tankar i en massa grubbel. Typ, hur länge ska vi egentligen bo här uppe, i världens ände som det känns som ibland? Och om vi inte ska bo här, vart ska vi då bo? Värmland? Dalarna? Någon helt annanstans? Och vad ska vi göra? Jobb? Framtid... det är jobbigt. Riktigt jobbigt. Det är tur att vi är två om det. Vi brukar komma fram till att det viktigaste ändå är att vi har varandra och att vi, och våra nära och kära, mår bra! Nåja, några timmar i min scraphörna och jag har blivit på riktigt bra humör igen!

I veckan som kommer jobbar vi måndag, tisdag och onsdag. Sen åker vi ner till Karlskrona för att gå på bröllop! Oj vad jag längtar! Har provat min outfit idag, tror det blir bra! Ska ha en röd knälång vippig klänning med vita små blommor på, en svart kort bolero med en vit rysch-pyschig blombrosch, svarta pumps, och sedan måste det införskaffas en svart kuvertväska (vilket är ett angenämnt problem, jag gillar ju väskor...). Per ska ha sin uniform, stiligt!

Nu tror jag att jag ska byta om och ta en springtur, Måste försöka skärpa till mig med träningen nu. På allvar!

Kram Jonna

Veckorna bara rusar iväg!!

Och nånstans där längs vägen har jag hunnit med lite grejjer, tänkte visa lite bilder och uppdatera en aning!


Förra helgen hann vi med en massa fix här hemma, vi la några plattor i vår lilla trädgård, där vi tidigare hade en taggig buske som vi tagit bort, På dessa plattor är det sen tänkt att vi ska ha Pers ved (!!) och så har jag paxat en platta av tre för att ha nån blomkruka på. Per hade börjat lägga upp ved på alla tre plattorna, men då fick han riva och börja om för jag hade ju paxat en platta. Han muttrade lite surt och började riva, men insåg iallafall sen att det faktiskt blev bra...




Här har dock inte veden kommit på plats ännu!

Själv passade jag på att olja in våra utemöbler, och vår altan.


(Psst... veden i skottkärra var sånt som blev över och som jag tvingade Per att köra iväg till den allmänna grillplatsen här nedanför... man kan faktiskt inte ha hur mycket ved som helst när man bor i bostadsrätt, speciellt när man inte har nåt att elda veden i!! )

Söndag eftermiddag fick vi luft under vingarna när vi fick följa med M och B på en flygtur i ett litet SAAB Safir (eller vad det nu hette). En häftig upplevelse, vi fick se Piteå, Älvsbyn, Boden och Luleå från ovan! Dock mådde jag lite illa så det var väl så där...


Här kommer flygaren Jonna, förberedd med flytväst och handväska!! Mitt skal lämnar jag aldrig, haha!!
(Smeknamnet "skalet" kommer sig av att Per tycker min handväska är precis som Skalmans skal - man kan hitta allt däri!!)



Idag har jag slutat 11.30, eftersom det är "dag före helgdag" eller vad det nu är för fiffigt påhitt, jag gillar det iallafall! Nu är vi lediga ända till på måndag! Har tagit en tur på blomsterlandet och köpt lite uteblommor och jord, som jag har planterat i mina målade blomkrukor nu på eftermiddagen. Egentligen tror jag att det kanske är för tidigt, men jag vill så gärna ha sommar och blommorna piggar upp så mycket! Blir det kallt får jag väl skicka ut Per om kvällarna för att ställa in blommorna över natten, jag vet ju hur mycket han älskar såna smidiga lösningar, hihi!!



I helgen kommer våra kompisar M och J på besök, ska bli jätteskoj att träffa dom igen! Det är dom och ett par till vi ska åka till Grekland med, så jag har eventuellt tänkt att vi ska ha lite pre-grekland och äta tzatziki, dricka vin och grilla souvlaki nån kväll!

Ha det finast!

Kram Jonna

Kolla in min kille!

Han går runt flygplanet en bit in i klippet "Protester mot svensk Natoövning"...

Per


Friday!

Äntligen fredag, som jag har längtat! Har varit så trött på morgnarna denna veckan, usch! Men annars har det varit en bra vecka i övrigt, har bland annat hunnit med två pass på Helex (boxing & bodystep) och även en premiärtur med att springa på löpband! Jag gillar det faktiskt, mycket bättre än att springa ute. Om jag är ute så tänker jag hela tiden "oj vilken dryg backe", "usch vad långt det är kvar", osv... Men på bandet så ser man exakt hur mycket man sprungit, hur länge man hållit på och t.o.m. hur många kalorier man bränt! Passar mig mycket bättre eftersom jag har sjukt dålig självdisciplin!

Idag fick jag en glad överraskning på jobbet! Vi har haft en motionspoängjakt (vilket ord!) och samlat poäng som omvandlats till lotter. 48 pers hade deltagit, med 1, 2 el 3 lotter var och jag fick 2:a pris! Vilket innebär att jag är 2500 kr i presentkort på Teamsportia rikare!! Jippi! Nu ska vi handla, jag och Per (har lovat att han ska få ett par löpartights).

Apropå Per, ni kan inte gissa vad han gör just nu! Kolla in:



Japp, han är ute och kör (säger man kör??) röjsåg! Det är så mycket buskar och sly nere vid vattnet, vilket kommer göra att dels utsikten blir kass och dels kommer det att bli ett härligt tillhåll för myggor och knott. Så han har lånat en röjsåg och gör en liten insats till grann-damernas stora förtjusning! Dock tror jag att röjsågen gick sönder, så nu har han gått vidare och klipper små buskar med en sekatör...

Som ni dessutom ser har inte isen riktigt släppt ännu, men det är på god väg! Så skönt med sol och värme! Fast i helgen hoppas jag nästan på regn för då kan jag vara inne och grejja med en massa fix, och kanske scrappa lite, med gott samvete. Är det fint väder vill jag ju vara ute och pyssla!

Nu tacos!

Må väl!

Sommarkänslor

I helgen har det varit hur skönt som helst! Långledigt, fint väder, massa god mat och trevligt sällskap! Helt perfekt! Har fått en försmak av sommaren och semester så idag var det riktigt drygt att gåoch jobba!

Valborg spenderade vi hos M & B, med grillning, smarrig efterrätt och en massa surr. Vi hade gjort förrätt/snittar, bland annat med grissinipinnar med parmaskinka:



1:a maj var vi hemma och fixade,  bland annat har jag målat några krukor att ha på framsidan.



Per försökte laga vår skrivare, men han gick bet trots pannlampa och allt. Vi köpte en ny på lördagen...



Nu är det två vanliga veckor att jobba, sen är det massa ledigt framöver, I like a lot!! Kristi flygare, Bröllop, Nationaldag...Gött!

Ha det!

RSS 2.0