Bilder från helgen

I helgen hade vi besök av våra kompisar från Gävle. En skön helg, med en massa mat och smarr, bowling, promenader, shopping och lite fest på lördag kväll.



Per in action


Jag på festen hemma hos oss


En kompis bil frös ihop alldeles totalt, så han hade fullt sjå att komma in i den på söndagen. Gissa vem som fixade (eller iallafall kom med idén...)!? Jag! Han fick låna min lilla rosa-röda scrapbookingvarmluftspistol, och den var alldeles lagom för att tina upp låset. Dock hade Per ingen nog lång förlängningssladd, därav ormen med massa grenkontakter på bilden nedanför...




Söndagkväll pyntade vi lite och satte upp adventsljusstakarna och stjärnorna. Det blev så fint! Och japp, jag har långkisar på mig...


Nya stjärnan från IKEA


Och idag kom paketen till julkalenderswappen jag är med i, med Pysslarna. Nu får jag öppna ett paket med scrapsaker nästan varje dag fram till jul!


Winnerbäck

Riktigt bra i Coop Arena ikväll!



Jag vill hissa: Om du lämnade mig nu, Elegi, Ett sällsynt exemplar och Hugger i sten. 
Dessutom hissar jag sällskapet ikväll!

Jag vill dissa: Buffén i Coop Arena. Tacos med hårda mjuka bröd för 139 kr. Utan dryck. Och utan efterrätt.

Trött i benen

Har varit och tränat body pump ikväll! Mina ben värker! Det är himla bra träning, men ack så jobbigt! Sen när man kanske inte går dit megaregelbundet så hinner musklerna liksom glömma bort tills nästa gång... Skulle verkligen behöva ha en personlig tränare som blir jättearg på mig om jag inte dyker upp på träningen och tar i allt vad jag kan =)

I övrigt är det en maxad vecka. Imorrn är det iofs lugnt, men sen är det Winnerbäck i Coop Arena på onsdag, hockey med jobbet på torsdag (Luleå - Färjestad, kan bli jobbigt om FBK förlorar med tanke på att alla andra håller på Luleå och jag kanske inte har varit allra ödmjukast och tystast de senaste dagarna....). På torsdag kommer även våra kompisar från Gävle på besök, skoj! Det blir nog god mat, vin, surr, kanske en repa på stan och kanske nåt kulturellt. Sen lite partajs på lördag!

Nu håller jag mest på och fipplar med kameran... försöker ta en bild på en tänd adventsstjärna som hänger i fönstret i ett mörkt rum. Det går inte bra. Ska försöka googla lite tror jag, om slutartider och allt vad det nu heter!

Nya skor

Idag har varit en bra lördag! Har grejjat här hemma, och storstädat badrumsskåpet och gjort rent alla sminkborstar och sånt som man borde göra oftare men som iallafall jag slarvar med... Framåt ett-tiden ringde B och frågade om vi ville följa med till stan för lite fika och shopping. Självklart! Vi fikade på Roasters och jag drack mitt nya favvo-thé, nämligen Lussethé med saffranssmak. Låter tokäckligt, jag vet, men det är supergott! Sen tog vi en repa på stan och jag hittade ett par nya skor, som var nersatta så att jag tjänade (!!!) 200 kr! Det är ju toppen! Jag hade ett par liknande förra året, men de har jag tappat bort... (Här vill Per lägga till att det låter helt sjukt att man kan tappa bort ett par skor, så då skriver jag väl det... Hans teori är att de kanske har råkat åka med i en loppis-låda) Det fick iallafall bli ett par nya:


(Värsta mode-bloggerska bilden!)

Nu har vi slappat i soffan ett tag, med ett varsitt glas vin och lite digestive-kex. Lite förrätt innan vi ska på middag hos våra kompisar! Själva kocken ikväll är väldigt duktig på att laga mat, så det ser vi fram emot....

Jag håller ju på för fullt med att öva med min nya kamera, så jag bjussar på en bild till! Dock lite meningslös kanske...




Teknikuppdatering

I fredags var vi på stan en sväng efter jobbet, och innan jag hann sluta hade Per på eget bevåg gjort ett besök på Takt och Ton... Han var smått lyrisk och hade fått sitta i ett ljudrum och lyssnat på en massa olika högtalare och grejjer, och glad i hågen mötte han upp mig med en utskriven bild på det fantastiska systemet. Han visste precis vad han skulle använda för argument: Det behövs ingen baslåda.

Vad säger man, klart vi ska köpa det. Baslådor och högtalare tycker jag är URFULT och har blåvägrat köpa något som inte ser snyggt ut. Nu hade jag ju inget argument kvar, haha! Vi gick iaf tillbaka, jag fick också sitta i ljudrummet och lyssna. Det var enligt experten där tunnare ljud i nån, och nån var si och nån var så. Jag ville ha de som var minst och svarta. Jag tror att de skrattade åt mig när vi gick därifrån, och de tyckte säkert jag var tokblåst och fåfäng... Men vi köpte iallafall det där systemet utan låda  (Yey!!) och nu har vi ett fantastiskt ljud! När vi skulle testa på kvällen plockade Per fram en skiva ur Europas sämsta skivsamling: Roxette - Tourism, nån gammal live-skiva, haha!! Förmodligen den senaste skiva han köpt ;)

Nåja, trots all ironi så blev det faktiskt toppen! Kolla in:



Och för er som faktiskt kanske är lite teknikintresserade så har jag ingen aning om vad det är för märke eller fabrikat eller vad man säger!


Själv köpte jag samma fredagkväll en systemkamera, en Canon EOS 1000. Det tycker jag är kul. Väldigt kul! Har hållt på och läst i den lilla Canon-boken man fick med, det är mycket att lära! Öva, öva, öva. Per tycker nog det är mindre kul, iallafall i fredags eftersom han fick avbryta högtalarinstallationen typ var tionde sekund för att jag ville testa nån ny inställning i kameran och han var tvungen att ställa upp som motiv!

Gåsmiddag 2009

Igår var vi på festligheter på Pers jobb, nämligen traditionen Gåsmiddag. Alla klär upp sig i vackra mässdräkter, långklänningar och frack och sedan är det hälsningsceremoni, middag med svartsoppa (eller buljong för fegisar som jag), gås med tillbehör, äppelkaka och så småningom nattamat. Dans är det såklart också! Mycket trevligt, och kul att få fixa till sig så fint!










Nyss...







Skönt med lite frisk luft och en tur på skridskorna på vår lilla sjö här bakom! Dock är jag så skraj hela tiden, vid minsta ljud eller om isen är liiiite ojämn så är jag övertygad om att det ska spricka och att jag ska rasa i. Som tur var så hade jag mina isdubbar gjorda i nån kork med en spik i, som jag vann när jag gick på fritids. Falsk trygghet menar Per... förmodligen skulle korken vittra sönder vid minsta kontakt med vatten!

Ikväll är det dags för gåsmiddag, dags att redan nu hoppa i duschen. Ska ju va hos frissan kl 13.

Lovar förresten att inom kort lägga ut en historia om när jag och Per igår var på Takt och Ton, och jag fick sitta i deras musikrum och lyssna på olika ljudanläggningar.... Kanske inte riktigt min grej, haha!

Klässbols Linneväveri

Har nu äntligen kommit mig för att börja använda våra linnedukar från Klässbols Linneväveri, ett världskänt värmländskt linneväveri som bland annat är Kunglig hovleverantör och levererar alla dukar till Nobelfesten. Tycker det är kul att ha lite värmländsk känsla här hemma, dalahästar har vi ju gott om!

Vi köpte iallafall två löpare av serien "Herr Ask", och nu har alltså en av dem hamnat på vårt köksbord:




Här snöar det...


Tillbaka i norrland

Nu har vi varit hemma över allhelgona, jag i Värmland och Per i Dalarna. Det har varit en bra helg, lugnt och skönt! Har bland annat varit hos mina duktiga kusin som har fixat mina naglar:


(lånade bilden av dig Carro!)

Nu ikväll har jag och Per varit på bio och sett "Bröllopsfotografen". Hur kommer det sig att värmlänningar och värmland alltid ska framställas som bonnigt, aningen korkat och en liten håla där alla jobbar på bruket? Och vi är superfascinerade av Stockholm, Stureplan och att åka på kryssning. Det är raggare och dansband, vi går på Folkets Hus och vi tycker det är jättespännande med thaimat och sushi... Haha! Och Dalarna sen då, där går alla runt i folkdräkt, spelar fiol och åker skidor och skoter hela dagarna. Ja förutom på midsommar då, då alla har minst två midsommarstänger i trädgården. Tittar man på program som Ensam mamma söker, Färjan, Ullared, ja vilka dyker då upp - jo, värmlänningar och dalmasar! Yepp, minst nån i varje program. Nåja, en liten reflektion som jag och Per gjort, en värmlänning och en dalmas som ivrigt följer alla dessa program på TV, haha!

Ingen snö ännu, tackar för det! Dock blåser det som tusan här, och mörkt är det. Får helt enkelt tända fler ljus och krypa upp i soffan och mysa. Apropå det, dags för soffan och Desperate!

Kram!!

RSS 2.0