Så där ja!

Då är vi husägare då! Känns fint tycker jag!

Vi har firat lite med en fika på Kupolen, och sen har vi varit och köpt in lite grejer för att kunna börja renovera. Jag fick en liten aha-upplevelse när jag insåg att jag kommer börja spendera tid och pengar på butiker som Jula och Biltema. Just den biten känns väl sådär måste jag säga... Vi har iallafall köpt en snöskyffel idag! Det är bra att ha.

Just nu sitter jag i kökssoffan och är rätt trött efter veckan. Ikväll blir det nog lite plock här hemma, tacos och ganska tidigt godnatt. Ska väl försöka få fram allt som ska med imorgon, när vi ska upp till huset och börja måla! Per har hand om alla verktyg och sånt, jag har hand om fikat kan man säga. Eftersom jag är väldigt medveten om mina egna brister vad gäller att hålla humör och energi uppe när jag är hungrig så har jag förberett genom att köpa in yoghurt, kexchoklad, festis, pepparkakor och lite annat smått och gott. VIKTIGT att det finns på plats för att detta ska bli en trevlig upplevelse för alla parter =) Haha, just i detta nu är Per ute på balkongen och fipplar med sin Gorilla on wheels-verktygsväska och funderar på latexfog och sånt.

Jag har inte så mycket annat än husfix att skriva om, det är typ det enda som cirkulerar i huvudet på mig just nu! Tror jag ska lägga upp fötterna en stund, och sen kanske packa en kartong eller två innan middagen!


Snart så...

På fredag blir vi husägare, hurra!! Har precis haft "husmöte" och gjort en plan för de närmsta veckorna:

- imorgon: köpa färg till vardagsrum, plus lite annat fix typ golvpapp, roller osv
- torsdag: Banken, lägga upp lån osv
- fredag: Banken igen, dags för själva köpet
- fredag em/kväll: Börja förbereda i vardagsrummet, maskera fönster, golvlister m.m.
- lördag: måla tak i v-rum (helst 2 ggr)
- söndag: måla väggar i v-rum

Sen nästa helg är tanken att vi ska tapetsera i sovrummet, så att det är klart tills vi ska flytta in.

Helgen 4-5 december räknar vi med att själva flyttlasset ska gå! Det är snart det!

Jag har för övrigt blivit sjuk igen, uslans hals som ska hålla på och krångla! Jag har till och med fått sms från gymmet där det stod "nu är det dags att ta tag i träningen igen Jonna". Tro tusan det, att det börjar bli dags! Men jag vill/kan inte när jag har ont i halsen... Suck. Och sen blir det ju extra dåligt att jag inte kommer iväg och tränar, eftersom det typ är obligatoriskt att äta glass när halsen gör ont.

I helgen var vi på namngivningsceremoni för första gången! Det var himla trevligt, Per och M höll i det hela och gjorde en kul projektpresentation av lillans liv de närmsta 18 åren vad gäller risker, kostnader osv. Det var också jättefin sång, en fin "namngivning" och smarrigt fika! En bra dag!!

Nu tror jag bestämt att jag ska gå ner i källaren och hämta upp ett par flyttkartonger och packa några saker, bara för att känna att jag liksom kommit igång!!

Ha det fint!!

Vi har varit i paradiset!!

Eller åtminstone på kryssning med Birka Paradise =)

I lördags tog vi tåget ner till Stockholm och mötte upp M & B som kom med flyget från Luleå. Lite lunch på stan, ett besök i en välfylld chokladpralinaffär (ja, och lite inköp där förstås....) och sen åkte vi till färjeterminalen och  en 22-timmars kryssning till Mariehamn.

Vi tog en drink i baren, åt god middag, dansade och satt och tittade på folk! På söndagen klev vi upp till en smarrig frukost (som vi lyckades tajma att gå till innan resten av alla 1700 människorna verkade ha vaknat!!). Sen shoppades det lite taxfree innan jag och B drog upp till spa-avdelningen och badade i bubbelpoolen och ångbastun, drack fruktdrink och spirulinashots, och avslutade med en ansiktsbehandling. Lyxigt värre!!! En alldeles lagom helg, och alltid lika kul att kunna träffas!

Jag skulle vilja hissa att sitta i en bubbelpool och kolla ut över en solig skärgård i Stockholm, trevligt sällskap och middag som inte var förbokad (och som i såfall hade inneburit att stå i kö i hundra år, trängas med massa folk och tvingas delta i nån form av tävling där vinnaren fick nåt tjusigt band över axeln, tänk: Fröken Sverige, som det stod Hedersgäst Birka Paradise på).

Jag skulle vilja dissa dansbandet Casanovas och människor som skriker utanför hyttdörren halv fem på morgonen att de inte hittar sin hytt. Ja, vi sov då (inget party all night long här inte).








Casanovas spelade. Inget vidare bra.


Spirulina-alger, det var typ ytte-pyttelite alger i botten och sen apelsinjuice. Smakade bara juice. Gott!


Här sitter jag lite lagom rosig efter ångbastu och annat, och dricker en nyttig fruktdrink i väntan på ansiktsbehandling.


En himla trevlig helg var det iallafall! Skönt att bara komma bort en sväng!


Skriv mer!

Var det nån som sa... =) Ska försöka, kan tänkas att det blir lite mer uppdateringar med hur vårt husfix går. Eller inte, om det blir mycket å göra...

Jag har varit sjuk typ hela den här veckan. Så himla trist! Vaknade med halsont i måndags, gick till jobbet och gick hem igen vid lunch. Sen har jag haft feber, snuva, halsont, hosta... Men nu är jag på uppgång igen, och har varit på jobbet idag. Det var dessutom halvdag idag, så jag har redan kommit hem igen =) Nu sitter jag med en kopp kaffe och slösurfar lite (som om jag inte gjort det de senaste dagarna...). Jag borde gå ut på en promenad, det är så fint väder. Kanske om en stund.

Nu är det iallafall klart med hur det blir med inflytt och utflytt och allt det där! Vår lägenhet blir vi av med till årsskiftet, alltså en månad tidigare än från början (hurra, 8000 kr sparade!!). Vi får huset (eller ja, får är väl kanske fel ord, vi betalar en massa massa pengar för det) den 19 november. Det är om två veckor!! Hjälp!! Igår fick jag panik över hur kort tid det är kvar och släpade med Per till Nordsjö för att kolla på till tapeter. Det gick inget vidare, vet ni hur mycket tapeter det finns?!?! Det hjälpte heller inte att Per svamlade iväg till färgavdelningen för att "kolla om de hade samma märke som det vi använt tidigare"... Vi blev iallafall inte klokare av besöket, snarare mer förvirrade. Men, det går ju alltid att måla vitt ;)

Förra helgen hade vi förresten vår inflyttningsfest här i lägenheten! Tur att vi hann med det, eftersom vi flyttar snart! För att vara på den säkra sidan så kallade vi det för kombinerad inflyttnings- och utflyttningsfest. Det gick bra det med! Det var iallafall en himla trevlig kväll, en kul avslutning på en superhärlig dag med bästa Helen och lite shopping!!

Ikväll vankas det Höstfest hos Pers föräldrar, ska bli mycket trevligt!


Alla helgons dag imorgon - tänder några ljus för alla jag saknar

Ha en fin helg!!



RSS 2.0