Väntar å väntar å väntar!

På att få flytta in så klart! I slutet av denna veckan får vi förhoppningsvis reda på om/när någon annan vill ta över våran lägenhet. Det är så drygt att vara beroende av att nån annan ska fatta ett beslut, Tunabyggens alla kvarnar ska mala och så vidare.... 3 månader är ju egentligen inte så lång tid, men just nu känns de sååå lååånga!

Häromdagen satt jag och Per och pratade om huset, renoveringsplaner och så. Jag anade att vi kanske inte hade helt lika uppfattning om tidsperspektivet av vårt fix, om jag uttrycker mig så... Jag frågade vad han såg för tidplan på att ha alla rummen + hallen målade eller tapetserade. "Tja, på en 3-årsperiod" sa han. Jag trodde jag skulle svimma, haha. Jag har tänkt typ påsk nästa år! Så, vi fick båda revidera lite och kom fram till att inom ett år så kan vi ha gjort iallafall några rum, och hallen (för hallen är inget vidare kul med plastmatta och blå bröstpanel på väggen...). Problemet är bara att jag hela tiden kommer på en massa andra saker som är "PRIO 1, hallå liksom!" Och då har vi som sagt inte ens fått tillträde till huset. Jag måste nog köpa mig en egen liten friggebod eller nåt, där jag kan förvara min mils-långa "att göra-lista"... =)

Nu till helgen kommer Helen och hälsar på oss, hurra! Ska bli så kul att ses! Dessutom vankas det lite festligheter på lördagkväll, också kul!

Funderar på om jag har nån fin bild att lägga in, det får nog bli några höstbilder som jag tog för ett par veckor sen! Vi var ute på en promenad längs med älven, och jag hittade (eller ja, fick syn på - den var ju inte direkt gömd...) en gammal båt som hette Gertrud!Gissa vad det är på TV nu?!?! Jaa, rätt!! Desperate Housewives!!

Nu flyttar vi igen....

... fast bara några kilometer den här gången! Vi har nämligen köpt ett hus! Hurra!!

Senast den 15 december kommer vi att flytta in, helst tidigare men det beror på om det kommer någon ny hyresgäst till vår lägenhet. Dubbla boendekostnader i tre månader blir liiite trist! Det ska iallafall bli sjukt roligt!

Det är ett en-plans hus på ungefär 120 m², med ett friliggande dubbelgararge och uthyrningslgh/gästrum med bastu. Vår plan är att flytta in och sen börja fixa ytskikt, måla och tapetsera och lägga in lite nya golv där det behövs. Kök och badrum är helt ok även om det kanske inte är de färger osv som vi hade valt, men vi gör inget åt det nu iallafall... (säger jag nu, men om jag känner mig själv rätt så kommer min to do-lista växa med en rasande fart...)

Jag är mest nöjd med att jag får en öppen spis i vardagsrummet, och en separat tvättstuga. Per är nog mest nöjd med att det är en skidlift (!!!) på tomten. Japp, det finns ett litet hus som ser ut som en hundkoja som det tydligen är nån slags dragbana i, som man kan ha som skidlift om man åker ner för den lååånga backen på baksidan. Säkert 75 meter är den ;) Jag tror att den lämpar sig mest för pulkaåkning!


Här ska vi sitta och dricka kaffe nästa sommar. (Läs; jag ska sitta här och dricka kaffe medans Per klipper gräs och grejjar, hihi)Köket - träpanelen på väggarna ska INTE vara kvar.


Vardagsrummet, med kaminen i hörnet. Ska givetvis målas. Vitt. Eller kanske gräddvit. Kan möjligtvis sträcka mig till ljust ljust beige.


Badrummet. Mysigt med badkar, men jag vet inte om det ska få vara kvar. Det finns ingen annan dusch inne i huset, och jag tycker att det verkar drygt att stå och svaja i badkaret varenda morgon. Och så blir det drygt att städa. (Herregud, är jag 70 år eller??)


Här står jag och fotar en liten bit ner i skidbacken. Det "stora" huset med röd dörr är snickarbod/förråd. Det pytte-pyttiga huset framför är själva maskinhuset till liften. Det är troligtvis här som Per kommer lägga en hel del tid med att smörja dragbanan, han måste bara hitta en lämplig oljekanna (kanske nån av militärkompisarna har nån från nåt världskrig??)

Kul ska det bli iallafall!!

RSS 2.0