Jag vill bo i en svamp annars får jag kramp...

... kom ikväll och var snäll till min kantarell!!

I helgen var vi i Värmland (det kan inte nämnas för många gånger hur skönt det är att kunna åka över helgen utan att boka flyg tre månader i förväg, resa två dagar och betala en miljon)!

På lördagen var jag och grattade världens bästa E som gått och gift sig! Vi var 6 tjejer som gick högstadiet och delvis gymnasiet tillsammans som sågs och åt god tacopaj, skålade i bubbel, kollade på gamla kort och skrattade en hel massa! Dessutom var det ju en reunion av Paztelle, och vi kollade in en gammal film... Jag säger inte mer än så, så det är trist för er som inte vet vad det handlar om ;) Grymt kul var det iallafall! Fast roligast var nästan att se en gammal inspelning, tror vi gick i åttan, från när vi gjorde vår Backstreet Boys dans till "Everybody". När vi satt och pratade om det innan vi kollade filmen så kom alla ihåg att vi var så himla bra liksom... Då kan man ju vänta sig att vi ska konstatera att, Nej, det var kanske inte så bra som vi mindes... Men inte vi inte! Vi konstaterade helt enkelt att, Ja, vi var jäkligt grymma! Haha!! Det var iallafall riktigt kul att träffa alla, vissa har jag inte sett sen vi gick ut högstadiet!

Nu ska jag återkoppla till rubriken, för i söndags åkte vi ut till stugan med nån takpapp eller vad det var, och sen plockade vi en hel massa kantareller! De bara stod där, och lyste gula, på hela tomten! Smidigt! Jag och mamma plockade, och fotade, och plockade, och fotade...Det är kul att ta närbilder på saker utomhus, det är rätt tacksamt liksom... Själva båtturen över sjön var iskall, men senare var vi på kalajs hos kusse som fyllde år och då blev vi snabbt varma av gottigt fika!

Nu har jag förvällt alla kantarellerna, så det är snart klart också! Rätt knäppt egentligen, jag tycker det är skitäckligt med svamp, men ändå plockar jag och släpar hem hit och förväller och fryser in... Vad gör man inte för sin kära!!

Igår var jag till frissan också, behövde klippa och fixa till färgen lite. Bort med sommarslingor och in med höstigt brunt!! Blev fint! Man får chokladboll och kaffe på min salong medans man sitter med färg i. =)

Nu, lite bilder (bland annat på alla tusen svampar jag har tagit kort på...)
Det var kallt...


En fin svamp (denna plockade vi dock inte...)


Som sagt, ganska smidigt... man behövde inte direkt knata runt i skogen och leta!
Fint.
Det här vet jag inte vad det är för svampar, men jag tänker på "Trolltyg i tomteskogen" när jag ser dom. Jag liksom bara väntar på att trollmamman ska kika fram och ropa "var är Fjant?" (Eller vad säger du Gun??)


Den här svampen växte i en stubbe.


Förvällning. (Det luktar inget vidare när man kokar svampen tycker jag...)

Dags för soffan och en kopp te tror jag, har fått lite ont i halsen (kan ju ha att göra med båtturen i söndags eventuellt...)!!

Hej svejs!

Soff-fix

I helgen var mamma här och hälsade på, och då tog vi itu med att klä dynan till vår nya kökssoffa. Vi åkte till Rosa Huset här i Borlänge och köpte ett fint grått möbeltyg till själva sitsen, och två mönstrade tyger till kuddarna. Hjälp, vad mycket de hade på den affären. Ju fler varv man gick runt, desto fler gångar och skrymslen och vrår hittade man!
På lördagkvällen var Pers föräldrar här och åt middag med oss, sen gick vi ner till älven och kollade på Festival Salute. Det var Borlänge musikskola som anordnade en utomhuskonsert med blåsorkester, figurativ marsch (vi undrade också vad det var, men det innebar att de marscherade runt runt på samma ställe, omkring varann liksom), drillflickor och inte minst ett storslaget fyrverkeri i takt med musiken. Häftigt!
Fyrverkerier är inte helt enkelt att fota...

Söndag innebar en liten utflykt till Insjön och orginal-Clas Ohlson. Det var iochförsig inte själva huvudattraktionen, men ändå... Vi shoppade på Iittala-ouleten, mamma köpte muggar och vi köpte nya vinglas!! Jag har spanat på de där vinglasen hur länge som helst nu, så jag tyckte det var dags att slå till! Iittala Essence heter dom! Fint fint.

Nu är det vardag igen, och idag har vi städat lite här hemma. Per undrar om det är nån kvinnlig sak man ärver, det där med förmågan att häva (kräka sa han egentligen, men det låter så äckligt...) ur sig en massa tråkiga saker som man måste göra. Och dessutom var det två saker efter varandra, först städning och sen handla mat. Jajemän, svarade jag bara. Sen satte han fart med dammsugaren =)
RSS 2.0