Landningsbana...

Japp, en sån har vi byggt ute på altanen! Eller ja, Per har monterat dit ett gäng LED-lampor efter kanten så vi ska få lite fint ljus därute! Vi har ju haft besök av Pers mamma och pappa i helgen och har fått hjälp med både landningsbanan och en fin hissgardin till gästrummet. Vi ägnade typ hela lördagen åt att leta gardin och lampa till fönstret. Vi fixade 50% (gardin - ingen lampa)... 

Lördagkväll var vi och åt på Stekhuset. Mycket god mat! Jag var riktigt Wild and Crazy och vågade prova halstrade pilgrimsmusslor till förrätt! Och det var gott!! Sen blev det en biff till varmrätt, och servitören mer eller mindre idiot-förklarade mig när jag vill ha köttet välstekt:
- Då vill du ha det medium (servitören)
- Nej, välstekt (Jonna)
- Nej, medium (servitören)
-Nej, väldigt välstekt! (Jonna)
- Men, ska du ha ditt kött alldeles grått och trist? (Servitören)
- Ja tack! (Jonna)
Hallå!! Om jag vill ha köttet välstekt måste jag väl få det, eller?? Det var faktiskt aningens rosa, men jag smakade och det var gott så då åt jag det ändå! Sen slutade det med att en annan servitör frågade om lammet var gott...."Ja, fast det var biff...."

Nåja, tänkte visa landningsbanan...

De små vita prickarna efter kanten är alltså själva lamporna


Det var rätt svårt att ta kort i mörkret (och på dagen lyser de ju inte)...

Nu längtar jag mest efter mina nya brillor, och tills jag ska till frissan om en vecka. Ser faktiskt förskräcklig ut i håret nu, med ett par centimeters utväxt och risiga toppar! Usch!

Lev & Må!!!

Kram Jonna

Bilder på gästrummet

Så där då mamma, nu kommer det bilder på hur det blev i gästrummet! Håll till godo!


Ny tavla från IKEA, självklart fick också Kermit och Grönis stanna!


Ny hylla med plats för hårblås och plattisen!


Massor med förvaring


Min första alldeles egna scraphörna!!

Nu har vi städat här hemma, det såg för hemskt ut! Vi har typ bott i gästrummet och fixat där hur länge som helst känns det som, men nu är det hyfsat klart! Lite lampor till skrivbordet, nån växt och så gardiner så....

Idag har jag varit på manikyr för första gången, riktigt gött! Kändes lyxigt att någon fixade mina naglar, och det blev jättefint! Det är en salong som är i samma hus som mitt jobb så vi fick denna veckan "Hus-prova på-rabatt", så då passade jag på att testa!

Har även beställt nya glasögon! Har tänkt att jag velat ha nya, bara för att mina känns lite gamla och tråkiga. Gick på en synundersökning och fick veta att jag även blivt lite närsynt, förutom mitt brytningsfel. Så nu har jag beställt nya, fina brillor av märket Gina Tricot (!!). Ni får se en bild när jag fått dem!

I helgen kommer Pers mamma och pappa upp! Ska bli jätteskoj, det var ett bra tag sedan de var här. Vi har hunnit gjort en massa fix som inte de har sett. Tror det kan bli en lugn och skön helg, med lite utelampsmontering och gardinfix till gästrummet, lite god mat och slappa!

Må väl!

Kram J

Ikeabesök

Nu har vi gjort mitt efterlängtade ikeabesök! Vi var där ty hela dagen igår, och vi fick tag i allt vi tänkt! När vi kom hem byggde vi ihop Lerberg och Helmer, och idag ska vi fortsätta med Aspvik och dessutom alla andra småsaker....
Det är jättefint väder här, vilket är typiskt för det har det varit varje helg när vi varit inne och grejjat...

Nu är iaf per ute och målar vår lilla datorpall, och jag ska fixa lite frukost innan  vi ska sätta igång och montera möbler!

Gokart!!

Men oj så kul det var att köra gokart!!! Trodde inte alls att det skulle va så roligt... Vi kom dit och fick prova ut overaller och hjälmar, sen fick vi provköra några varv innan själv tävlingen. Då tyckte jag det gick fort, men när man hade kört några tävlingsvarv körde man väl typ dubbelt så fort! Tyvärr snurrade jag runt lite för många gånger, men man lärde sig mer och mer ju fler varv man körde. Vi delades upp i 5 lag, med tre personer i varje. En tjej i varje lag utom i ett som bara var killar. De vann..... Sen körde vi 4 varv var, sprang av banan, gav västen till näste man som körde 4 varav osv. Så höll vi på i en timme, och det var alltså hur skoj som helst!! Mitt enda problem var att jag inte riktigt nådde fram till gasen och bromsen, så jag fick låna en barnstol (!) som var som en extra sits så att man kom upp och fram lite mera....


Jag försöker fippla på mig vantarna


Taktiksnack innan start


Jag och Mallan i full fart, tyvärr lite suddig bild...


Banan vi körde på.

Det här ska jag definitivt göra om!!

Efter gokartkörningen åkte vi iaf tillbaka till arbetsplatsen, där det bjöds på lite vin, öl och snacks. Vi duschade och piffade oss, och sen gick vi på Bishops Arms där vi åt middag och satt och surrade! En mycket lyckad kväll!!! Och det bästa på alltihop var att jag körde om Malin!!!! Hihi!!!!


Nu har vi tagit helg, ska äta lite våfflor med hallonen som vi plockade förra helgen, och sen blir det en hyfsat tidig kväll eftersom vi åker till ikea imorrn!!

Ha en superbra helg!
Kram jonna

IKEA-planering!

På lördag ska vi äntligen åka till Ikea!! Jag har nu gjort en skalenlig skiss över väggen där vi ska sätta upp skåp och hyllor, och sedan ritat (i skala så klart) det jag har tänkt köpa. Tror det kan bli riktigt bra!! Åh vad jag längtar!!

För övrigt har jag djävulsk träningsvärk i mina vader! Var på bodystep för första gången på länge igår, och det känns idag!! Kan nästan inte sätta ner hälarna när jag går för det gör så himlans ont! Men det var iaf skoj!

Dags att fortsätta spana i ikeakatalogen....

Bloggen ett år!!!

Ja, på torsdag då... men då ska jag ju på festligheter med jobbet så då blir det nog inget skrivande!!
Tänk att jag skrivit här i ett helt år!

Det rullar på bra nu!! Har massa skoj att göra på jobbet, med nya arbetsuppgifter och nya utmaningar! Trivs super!! Och på torsdag ska vi som sagt på lite kul grejjer med våra tekniker! Ska köra gokart, basta och ut å äta!

I helgen som var har jag och Per byggt och målat vårt skrivbord som vi ska ha till vår nya scrap/datahörna. Det blir riktigt bra och vi är himla nöjda!


Delarna till skrivbordet


Per monterar


Själv la jag mig på golvet för det var så tråååkigt att montera....vill börja inreda, inte bygga mera!!

Ska visa lite mer bilder när det är helt klart!!


Vi har även hunnit plocka lite vinbär, hallon och krusbär, och jag har gjort vinbärssaft!!




4 flaskor saft fick vi ihop!! Gott!!

Nu ser vi på den nya tv-serien, Maria Wern - Främmande fågel. Verkar bra hittills!!

Ha det fint!!

kram J

en helt vanlig torsdag

och det händer inte så hemskt mycket.... har handlat mat inför helgen, kollat idol och Per håller på och sätter tillbaka listerna i gästrummet, sätter bredbandsuttaget på plats och gör en tröskel. Det blir så fint så!

Nästa vecka ska jag köra gokart för första gången i mitt liv, när vi ska ut på en kul eftermiddag/kväll med jobbet! Ska bli skoj! Vi är nog ca 20-25 pers varav 5 tjejer, och jag tror killarna har som plan att sprida ut oss i var sitt lag...undrar om det är för att sprida ut kompetensen eller bristen på denna....

Helgen blir nog lugn här, vill bygga skrivbordet så att vi kan åka till ikea nästa helg!!! fick nya katalogen idag, så nu kan jag verkligen planera!!

Må väl!

//jonna

Tisdag!

Idag har varit en bra dag, förutom att jag blivit lite förkyld... Åt lunch med Therez idag, och det var jättetrevligt! Gillar lunchdater, tycker det är ett bra sätt att hinna ses lite, och så får man komma ifrån jobbet en stund. Vi åt salladsbuffé på Symphonie, supergott som vanligt! Speciellt den lilla mintchokladkakan man får efteråt =)

Nu väntar jag på att fiskgratängen ska bli klar, sen blir det en promenad med B (som äntligen kommit hem igen efter semestern) och sen kommer både B och M hit och fikar! Vi måste ju prata ikapp de gångna veckorna!

Nu har vi bokat biljetter för att åka hem till 30-årsjubileet för turismprogrammet! Hoppas vi ses där!

Kram J

Lite bilder...

Tänkte visa lite bilder från renoveringen! VI har målat och lagt golvet, men än är inte listerna tillbaka och sen ska det ju inredas också! Skrivbordet ska byggas och hyllor och lådor från Ikea ska inhandlas!



En före-bild, med vårt miniskrivbord, den beiga tapeten och det grå/beiga golvet (och Värmlands-klockan så klart! Kanske inte världens finaste, men jag måste ju väga upp alla dalahästar vi har!)



Vi testade färgen lite... men det höll på att bli galet, för texten hann torka innan vi målade över så det syntes igenom!! Men Per var snabbt framme med en trasa och lyckades gnida bort färgen så vi fick måla igen, och då gick det bra!!



Väggarna är färdigmålade, och golvet läggs!



Färdigt golv och färdiga väggar, men som sagt inga golvlister!

Tycker det blev himla bra med den gråa färgen, men var för ett tag lite osäker. Denna osäkerhet uttryckte jag just när Per hade lagt den sista golvbiten... Ni skulle ha sett blicken jag fick, haha!! Men nu är jag iallafall nöjd, vi är nöjda!

Vi renoverar..

Nu är det äntligen dags att fixa till gästrummet! Igår målade vi, med en grå färg som blev jättefin, och idag ska vi lägga nytt golv. Sen blir det en sväng till IKEA snart och köpa in lite nya skåp, hyllor, skrivbord m.m. Längtar! Igår kväll lämnade vi dock kaoset och åkte in till stan där H hade gjort supergoda hamburgare! Vi satt där några stycken ett tag innan vi gick till Invit, Jag och Per stannade dock inte så länge, utan åkte hem vid tolv! Måste ju vara pigg idag! Men han sover fortfarande, så jag får väl väcka honom så vi kan komma igång med golvläggning! Visar lite bilder senare!

Kram J

Power Yoga

Ikväll var jag och min jobbarkompis M på vårt livs första Power Yoga pass på Helex. Det var riktigt skoj! Det är häftigt att man i lugna, kontrollerade rörelser (eller ja, för de andra iaf) kan känna att musklerna verkligen får jobba! Dock så har jag insett att jag är fruktansvärt stel och osmidig! Herregud, när det var nån övning och man tänkte att Yes, det här klarar jag ju! så fortsatte övningen liksom, med typ att lägga huvudet på knät när man stod i höftböjaren med händerna helt galet placerade! Hallå! Jag hade väl typ en halvmeter kvar att böja på mig jämfört med många andra! Men men, det var ju första gången och jag tror att jag kommer ha sjuk träningsvärk imorgon! Skoj var det iaf!!

Annars så regnar det! Jisses vad det regnar! Såg ut som en dränkt katt när jag cyklat hem idag! Imorrn blir det nog buss... eller bil....

Till helgen ska vi nog börja fixa i vårt gästrum! Måla om och lägga nytt golv, och sen så småningom fixa nytt skrivbord och en massa bra skåp och hyllor till min scraphörna! Hurra!! Vi måste bara komma överrens om en färg....





Levande ljus

Dessa ljusstakar har jag ärvt efter min morfar (tror jag, är det så mamma?). Tycker de är superfina, och det är så himla mysigt med levande ljus, speciellt "höga" ljus men även värmeljus så klart!!



      

Jobb...

Så är då semestern slut och vi har börjat jobba igen. För mig var det extra kul eftersom jag fått en ny tjänst på mitt jobb!! 

Det har varit mycket funderande ett tag, men till slut blev det så ändå klart... Det började med att de ringde mig från ett annat jobb jag sökt, på vår första dag i Paris för övrigt, och ville träffa mig på en intervju! Absolut sa jag, då jag ju inte visste om mitt nuvarande uppdrag skulle blir förlängt längre än sista september. Andra dagen i Paris ringde min nuvarande chef på bemanningsföretaget, och berättade att kunden erbjudit mig en ny tjänst som innebär ett kliv uppåt från receptionsjobbet mot lite mera administrativt, med fakturasystem och annat. Fick säga till henne att jag skulle på intervjun (som var en vecka senare) och att jag skulle bestämma mig efter den... Så jag har ältat i massor, men efter intervjun kändes det ändå mest rätt med tjänsten vid mitt nuvarande uppdrag! Och idag har jag så börjat lite smått, och det känns sååå kul att få lära sig nåt nytt, det ska bli en skoj höst!! Och dessutom så trivs jag ju superbra på min arbetsplats, jobbar med världens goaste tjejer i kundtjänsten och övriga är också jättebra folk!! 

Jippi!!

RSS 2.0