Nya höstblommor

Nu så, har vi fått lite nya höstblommor. Det blev ljung och nån slags prydnadskål eller vad det nu heter. Krukor hittade jag faktiskt i förrådet! Gissa vem som blev imponerad av att jag inte åker till affären, drar i nån ny kruka som jag bara måååste ha, och sedan tok-hävdar att jag inte har en enda kruka som duger hemma!! Det blev fint iallafall, här kommer några bilder:
Plockade även fram en av våra utelyktor, och satte i min nyinköpta lilla ljuslykta på pinne, som man sätter i krukan. Nu ska jag bara komma ihåg att vattna ute, brukar ha lätt för att glömma det...

Nu: Playa del Sol på TV!!

Skön söndag

Idag har vi inga som helst planer, skönt! Håller på och grejar lite här hemma, tvättar, bakar lite bröd osv... Ska nog åka ut till Storheden och shoppa lite nya höstblommor och kanske nån fin kruka till dem! Fast det vet inte Per om, han tycker jag har så mycket krukor... Men jag ska motivera mitt köp med att de gamla ska säljas på arcusloppisen, då går det nog fint!

Igår hade jag Gun  på besök, och hon provade på scrapbooking för första gången! Jag kanske kan få henne fast i fördärvet ;) Vi hann med två LO´s var, så det var vi nöjda med! Senare kom grabbarna hem från jobbet, vi kollade hockey och åt lite mat och mycket godis!

Ha en skön söndag!

Kram Jonna

El

Eftersom det har efterfrågats hur vår elinstallation i sovrummet är gjord tänkte jag visa Pers fiffiga idé! Hela vår sovrumsrenovering började typ med Pers projektering för elinstallationen... Man kan säga att vi utgick från lådan, sen kom hyllan, sen ränderna osv....


Det borrades två nya hål i väggen, för att kunna dra kabel på insidan väggen nerifrån och upp, och på det viset fick vi ett uttag mitt på väggen och slapp ha nån kabelkanal eller så på utsidan!


I den här lådan gömmer det sig en hel trasselhärva av sladdar....


Tadaa!! Så här ser det ut inne i lådan. Vi (läs: Per) har skurit bort lite av baksidan på lådan för att själva uttaget ska få plats, och då kan lådan stå in emot väggen.

Sladdarna till lamporna under hyllan har vi (läs: Per återigen) dragit i en smal kabelkanal längs väggen och sedan snirklat runt kanten och upp på hyllan och in i lådan!

Det är tur att Per i stort sett är elektriker så att han kan fixa såna här jobb... ;)


Jag bakar bullar!

Så är det några i Luleå som är sugna på nybakta kanelbullar är ni hjärtligt välkomna förbi på en fika ;)


Två små bilder till från sovrummet

Börjar kanske bli uttjatat nu, med bara en massa bilder på vårt småfix....

Men nu har vi iaf fått upp den fina tavlan vi köpte i Paris när vi var där förra sommaren. Letade ju en ram på IKEA, men med det osmidiga måttet 60x80 så fanns det så klart ingen där. Fick lov att köpa ramen på Gallerix, dyr som tusan tyckte jag men det var det ju värt. Blev bra tycker jag!Våran fina klädstege har Per byggt, fast den hade vi tidigare också.


Ser att det speglar sig lite, men det syns ju iaf hur den ser ut.


Annars håller vi på och grejjar lite, jag har målat en minibyrå som vi ska ha som sängbord till vår gästsäng. Per håller på med lite fix för att bygga en pappersförvaring till mina scrappapper. Han är alldeles här utanför på framsidan, och har som vanligt grannpojkarna på besök ivrigt studerande vad han gör. En av dom sa alldeles nyss: "Är det där en tumskock!" "Nej", sa Per, "inte en tumsKock, utan en tumsTock!" 
Haha, så söta de är!Nu ska jag fixa lite här hemma, sen får vi finbesök av Carro på middag ikväll!

Mera sovrum...

Tänkte visa lite fler bilder på sovrummet, som blir mer och mer klart!


Mycket ergonomiskt arbete...


Ny orkidé och nya ljuslyktor till fönstret


Hyllan ovanför sängen med nya lamporna monterade
Pers tidningsställ. Jag har sagt att han måste ha en fin tidning, typ Plaza interiör, längst fram! Han får sätta sina aktietidningar och clas ohlson-kataloger bakom, haha!


Det som saknas nu är nya gardiner, men dom ska sys när mamma kommer och hälsar på om en månad!


Och så en bild på vår lilla svampburk med fint höstlock!


Idag har vi mest varit hemma och grejat, gjort lite fix i sovrummet så klart och rensat lite bland en massa grejjer. Ska försöka köra ett loppis-race igen och bli av med lite prylar, eftersom det köptes in lite nytt på ikea igår =)

Imorrn är det ny vecka, skönt att va frisk och kunna gå till jobbet!

/Jonna

Smygtitt...

På vårt nymålade sovrum:Det kommer fler bilder så fort vi är klara! Är iallafall himla nöjd, tänk att jag fick Per att gå med på att måla rosa =)

Imorrn ska vi till Ikea i Happis för lite kompletterande inköp, sen börjar det bli klart!

Har varit hemma från jobbet två dagar med förkylning (nej, inte svininfluensa) men nu börjar jag allt bli pigg igen! Ska bli skönt med en helg här hemma, med ikea-besök på lördag och fix i trädgården (eller ja, en liten plantering utanför köksfönstret) på söndag.

Ha det fint!

Kram Jonna

Livet går vidare...

... men ibland är det svårt att tro.

Har svårt att hitta de rätta orden...

Den senaste månaden har varit den värsta hittills i mitt liv då jag inom loppet av tre dagar förlorade både min farmor och min pappa. Har varit hemma i Värmland, har haft begravningar och nu ska vi på nåt vis forsätta. Som en klok präst sa, sorgen är randig. Ljus ibland och mörkare ibland. Men livet går vidare.

Ni finns i våra hjärtan!

RSS 2.0