Kan det vara så här varmt??

Drygt 28 grader i skuggan, I like!!

Sommaren har verkligen kommit hit, synd bara att jag ska jobba 2 veckor till innan det blir semester för mig... Per däremot gick på semester igår så han är nöjd!

Idag är det dags för andra lektionen golf för mig, första tycker jag gick bra! Det är kul att lära sig nya saker, och speciellt när man får hjälp av någon som är superduktig på sitt jobb!  Tror dock att det kan bli lite varmt idag, ska vara på golfbanan kl 14....

Simma lugnt!

Jonna


Midsommarfirande

Vilken härlig midsommarafton vi hade! Sovmorgon (vilket verkligen behövdes), sen en lugn förmiddag med kranstillverkning, sill och köttbullar, färskpotatis, gräddfil och tillbehör till lunch hos M och B. Vi spelade lite kubb, piffade till oss och cyklade till Therez och J där det vankades midsommarfest. En supertrevlig fest, vi cyklade inte hem förrän vid 02.30, eftersom det är ljust hela natten så glömmer man liksom av tiden!


David och Per vid lunchen


Grillen ska tändas...


Jag i min fina krans!


Vi fick megagoda margaritas av Therez


Fin dukning, vi satt ute och åt trots att det var lite kyligt. Men är det midsommar är det bara att stå ut! Vi grillade, hade god sallad, såser och massa mums! Vin, öl och snaps!


Per och jag


Jag (eller jag och Per egentligen, men ja....) hade ansvar för efterrätten. Gjorde en smarrig tårta med maräng, mjölkchokladtryffel, hallongrädde och jordgubbar! Svårt att misslyckas med såna ingredienser....
David var förresten snacks-ansvarig, han har ju vanan inne på det ;)


Kubbspel!




Framåt småtimmarna försökte jag lära mig spela gitarr... Det gick faktiskt bra, tycker jag själv iaf!

Idag är det en lugn dag hemma, med konstigt väder! Det är soligt och varmt, plötsligt går solen i moln och man håller på att frysa ihjäl! Sen kommer solen fram och då börjar det regna... Nu ska vi iaf grilla lite korv till lunch, sen blir det nybakad rabarberpaj till efterrätt, mums!

Segt

Nu har Per varit borta typ hela tiden i snart 2 veckor... Så trist! Och så blir jag arg på mig själv för att jag inte får nåt gjort själv! Inte ens ordentlig middag, idag har jag ätit havregrynsgröt... Nåja, nu är övningen slut, det är tre veckor kvar till semestern och det är midsommar i övermorgon! Det ska bli skoj iaf!

Midsommar tänkte vi ta en tur till Hägnan här i Luleå, sen lite sill till lunch (eller ja, köttbullar till mig...). På kvällen ska vi till Therez och J och grilla, spela lite kubb och ha det trevligt!

Nästa vecka börjar min golfkurs också! Jag vet, ska Jonna verkligen börja spela golf?!?! Men det är så att vi får en så kallad grönt kort kurs genom jobbet, så då tänkte jag passa på! Sen kan jag och Per åka på golfresor till Spanien när vi blir pensionärer, haha!! Nåja, ska försöka ta mig igenom kursen iaf!

Nu ska jag ringa till mamma som är på SPA i Polen...

Ha det! Kram J

Skönt med helg!

Hade en jättemysig kväll igår, satt hos Therez och surrade en massa! Vi drack lite vin, åt ostkrokar och jag fick smaka en supersmarrig ananaspaj! Måste få receptet på den!! Jag cyklade dit, men fick åka med Per hem så nu har jag dragit på mig träningskläder och ska ta en snabb promenad bort och hämta hem min kära cykel!

I övrigt blir det nog en lugn lördag, Per jobbar ju... Men jag tänkte iaf fixa lite mysmiddag tills han kommer hem ikväll. Funderar på att göra pannacotta till efterrätt, får väl se om jag lyckas! Har aldrig gjort nåt med gelatinblad...

Nu ska jag traska iväg, ha det så fint!

Kram Jonna

Fredagkväll

Ensam hemma framför TV:n eller dricka vin och surra med en kompis??

Lätt val, nu åker jag till Therez, vi som är gräsänkor under övningen!

Ha en bra kväll, kram!


Snörvel

Nys och fräs...

Blä!

Semestern närmar sig!

Och den närmar sig med stormsteg! Jag tycker jag har fullt upp hela tiden, fast ändå får jag ingenting gjort...

Förra veckan, helgen och två dagar denna vecka har bara rusat förbi (igen)... Vi har iaf hunnit med att vara på bröllop, vilket var jättevackert och Per var duktig som toastmaster! Sen var det tillbaka till Luleå, full fart på jobbet, IKEA, shopping på stan, jobba över nån kväll, träna, tvätta och ja.... Nu har jag iaf kommit i fas lite grann, men snart är det ju midsommar så då blir det väl knas igen! Men det är skönt med mycket ledigt på våren! Per övar denna veckan, så han är knappt hemma nånting. Och det hörs att de övar, flera gånger om dagen dånar det till när de flyger!

Lite bilder är väl alltid kul...


Per är såå stilig i sin uniform


Det vackra brudparet blir "risade", och officerarna står fint i sabelhäck i bakgrunden


Även jag fastnade på bild, en enda på hela kvällen! Mitt hår ser ut som en risbuske, men det berodde på att det blåste riktigt mycket ute, det var fina lockar från början!


Tänkte avsluta mitt lilla inlägg med att slänga in ett recept på ett supersmarrigt bröd som jag gjorde häromkvällen. Receptet kommer från 56kilo.se.



Turbosnabb filmjölkslimpa

4,5 dl mellanfil
1 dl brödsirap
1 dl blandade nötter
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
2 dl rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl fint rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
ev 2 tsk brödkryddor

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
Hacka aprikoserna och nötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter. Jag brukar stänga av ugnen och lägga på lite aluminiumfolie och sedan låta det stå kvar i en kvart.


Jag hoppade över nötterna och aprikoserna, men det blev jättegott ändå! Detta receptet är förresten till en limpa, men jag gjorde två när jag ändå var igång!

Nu är det strax dags! Jajemen, Desperate Housewives!


RSS 2.0