Dags för gryta!

Nu ikväll inviger vi vår nya stekgryta som vi fick i julklapp:



Gör en köttgryta, med morötter, lök och chorizokorv i. Tror det blir gott! Håller dessutom på att baka en rabarberpaj! Vi frostade av frysen och då såg jag att jag hade lite rabarber och blev så himla sugen, mums!!

Annars har det varit en skön helg, med fest med jobbet (eller ja, före detta jobbet) i fredags. Sen var jag o Per på stan i lördags och shoppade på rean, jag handlade två klänningar, en topp och han köpte ett par jeans och en skjorta. Dessutom har jag köpt ny mobil! En Sony Ericsson W595i. Jag var sugen på att köpa en mp3 spelare, men istället blev det en uppdatering av mobilen, så jag fick en mp3-spelare i den istället!

Sony Ericsson W595 vit (3G)

Bild: http://www.katshing.se/prod/prod.asp?aid=17518

Nu letar vi efter originalkartongen till min gamla, för den ska pappa få ta över...hittar den dock inte just nu men förhoppningsvis snart....

Sen har vi denna toppenhelg även hunnit med att ha mys-kväll igår, först med hockey på TV, en tupplur i soffan och lite snacks. Sedan tacos till middag, glass, lite choklad och kolla Wall-E!! Idag har vi varit effektiva och städat, tvättat och lagt ner ett par jeans som jag råkat lägga upp lite för mycket... Har också tagit en sväng till solariet för lite ljusterapi och värme, riktigt skönt! Nu ska vi strax äta, och sen kommer några goda vänner förbi på fika!

Ha en fantastisk avslutning på helgen, det ska jag!!

Kram Jonna!!

Pysselträff

Vilken bra dag det var igår! Var ju på pysselträff i Kalix och det var hur skoj som helst! Fick en massa gjort, gjorde två vanliga LO, en dubbel-LO och ett kort! Vi åkte från Luleå vid 07.45 och kom hem igen vid 23.45.... Idag har jag faktiskt varit lite trött, man är inte van att anstränga huvudet så mycket och så länge....

Idag har Per kommit hem från sin skidresa också, skönt att ha honom hemma igen! Fast jag fick ingen present... det var typ det första han sa när jag var och mötte honom vid flyget så att jag inte skulle bli besviken när han började packa upp, haha!!! Det hade inte funnits så mycket affärer och choklad ville han inte köpa eftersom jag är inne i en sån bra tränings/hälsoperiod. Ehh?! Så intensiv träning vet jag inte om jag kör....har trots allt ätit en del godis och fika igår...  Och choklad är ju nyttigt sägs det ju, nog hade jag tagit emot en sån present trots min träningsperiod!! Men såklart gör det inget att jag inte får nån present, det viktigaste är ju att han kommer hem välbehållen till mig! Dock hade han ett ganska rejält blåmärke på baksidan låret, de har tydligen kört offpist och korsat nån stängd backe och sen kört omkull och kraschat rakt i nån stubbe. Så ett blåmärke var ju inte så farligt, det hade ju kunnat vara värre!

Nu är det snart ny arbetsvecka igen, hoppas att man snart kommer in i "vardagslunken". Tycker veckan som var har gått ganska sakta och man har varit hemskt trött om kvällarna.

Ha en mysig söndagkväll, vi ska strax fixa lite te och rostmackor! Mums!!

God morgon!

Jag är uppe med tuppen så här på lördagsmorgonen, det hör ju inte till vanligheterna! Men det gör mig ingenting och jag är superpigg, för nu ska vi alldeles strax åka till Kalix och pyssla hela dagen! Har plockat ut en massa foton som jag vill scrappa med, framförallt bilderna från Paris i somras! Hoppas verkligen dagen blir bra, och att jag får en massa gjort!

För övrigt kommer Per hem imorrn, längtar....

Ha en toppenlördag! Kram Jonna

- 22 grader...

Det är så kallt!!! Usch! Idag fick jag knövla på mig täckbyxor, min tjockaste jacka med stor huva, halsduk, mössa och tumvantar när jag bara skulle gå typ 300 meter och sen ta bussen. Sen är det typ 400 meter till jobbet när jag väl kommer in till stan. Så det är mycket projekt med av- och påklädnad för sisådär 700 meter! Och ändå frös jag! Ska köra till träningen om en kvart och stackars lilla bilen är som en isbit. Har kört motorvärmaren en stund nu, men det hjälper knappt... Sen blir det inte bättre av att jag igår fick hem fritidsresors sommarkatalog... vill ha sol och värme!

Nu längtar jag mest till helgen, med scrapträff! Känner mig superinspirerad och ska ägna min fredagkväll åt att sortera vilka foton jag ska använda! Och mina nya pennor har kommit, så nu håller jag tummar och tår för att stämplarna kommer också!

Så, dags att sticka till Body Step-passet, ha det fint!

Nyfrälst och rosenröd!

Vilken rubrik va?!

Nyfrälst är kanske inte riktigt rätt ord, men jag har haft lite av en uppenbarelse idag. Har ju haft det lite trixigt med mitt ryggslut, mycket värk och ont, och jag har ju också försökt träna upp mig och t.o.m. fått en ny stol på jobbet för att slippa ha ont. Idag var jag så på friskvårdsmassage på jobbet (nu när jag är anställd kan jag ju nyttja alla förmåner - och det gör jag!!). Det är ett företag som kommer dit en gång i månaden ungefär, och så är de några stycken som masserar. Jag hade turen att få gå till han som äger företaget, han är bland annat kiropraktor och massör tror jag. Jag beskrev mitt problem och han kände på ryggraden, uppifrån nacken och ner. "Här har vi problemet" säger han så plötsligt. "Din femte ländkota (ja, eller vad det nu var för kota - minns inte för jag blev så chockad) är förskjuten åt höger så du är snedbelastad i höften och ditt bäcken är snedvridet". Ehhh, what??? "Jag gissar att du har ont ungefär här" säger han och trycker till ute på höften/baken. Behöver jag säga att jag trodde jag skulle dö vad ont det gjorde. Han jämförde mina ben, och jag var så sned att mitt högerben var mycket kortare än vänsterbenet, och det syntes i midjan att jag var sned också. Men hjälp!!! Hur som helst, han sa att han skulle fixa det och jag började typ toksvettas livrädd för att det skulle göra asont! Men han masserade på ordentligt så det liksom värmdes upp och det slutade göra ont. Sen fick jag lägga mig på sidan och han tog tag i benet och armen och vred isär mig på nåt vis med världens knak!! Och det kändes inte ett dugg!! Sen var mina ben lika långa igen.... Hur fränt som helst!! Det känns sjukt bra! Jag hoppas, hoppas, hoppas att det håller i sig nu! Gött!!!

Rosenröd var mitt andra ord idag! Jag och B har tagit en långpromenad ikväll, det är ca 10 minusgrader och då blir man så här rosig och fin:

 

Ikväll har jag dessutom hunnit med att dammsuga och dammtorka här hemma, sjukt bra!

Nu tror jag det får bli en kopp te och en stund i soffan innan jag avancerar vidare till sängen!


Ha det fint!

Kram Jonna

Scrapgrejjer...

... kan man inte få för mycket av!!! Har just gjort två beställningar, efter att jag fått lite pysselpengar i julklapp! Har inhandlat lite nya stämplar, promarkerpennor och några andra småsaker! Nu längtar jag massor tills paketen kommer.... tänk om jag har sån tur att jag får grejjerna innan nästa helg, när det är scrapträff! Hoppas!!

Nu börjar snart Let´s Dance, och jag har tänkt kolla in första avsnittet och äta lite godis!

Igår bokade vi förresten biljetter hem till påsk, jag till Värmland och Per till Dalarna! Är superbilliga biljetter på Norwegian just nu, så det kändes smart att passa på!

Ha en toppenhelg!

Kram Jonna

Svettigt!

Har just kommit hem från ett svettigt Body Step pass, och innan det körde jag några gymövningar enligt mitt program jag fått av en coach på Helex! Väldigt imponerande av mig om jag får säga det själv!! Har alltså varit och fått mig ett gymprogram att följa, med fokus på rygg, nacke, axlar och mage. Helt enkelt för att kunna bygga upp de ställen som jag brukar ha lite ont i, då jag sitter framför en dator hela dagarna! Vi har ju en friskvårdshalvtimme i veckan som jag tänkt utnyttja, och då gymmet ligger granne med jobbet har jag liksom inget att skylla på så det är bara att knata dit!

Nu åker Per snart till Alperna för en veckas skidåkning och jag ska vara hemma själv. Tycker faktiskt det ska bli lite skönt, hihi!! Och jag har sagt det till Per också, att det ska bli skönt att va själv! Och att jag så klart kommer längta efter honom ändå!! Dessutom har jag saker att se framemot! Det verkar bli en fin helg vädermässigt, så jag ska försöka ta en tur till på mina längdskidor! Sen har jag tänkt hinna både pussla och scrappa! Och sen scrapträff nästa helg, hurra!!

Och ytterligare en grej att se fram emot är att vi har bokat in en helg då lilla (...) E kommer på besök till oss för att åka lite slalom och mysa en helg! Det ska bli jätteskoj tycker vi båda!

Imorrn är det fredag fast det är som en onsdag liksom, I like!! Helg igen!!

//Jonna

Bilder från jul och nyår

Nu så, börjar vardagen snart återfå sitt grepp och jag har börjat jobba igen. Det är ju fortfarande denna veckan som är lite glidarvecka, men sen så! Skönt faktiskt! Har hunnit med en massa under de dagar vi var i värmland och dalarna, och sedan tillbaka i luleå för nyårsfirandet. Tänkte visa ett litet urval av bilder, håll till godo!


Årets julgran hos mamma och pappa


Nån som är ivrig på att få öppna julklappar....


Ute på skridskoåkning, vi spelade hockey och enligt Per skulle jag vara "extraback"... Jag gjorde faktiskt flera mål och tycker iallafall själv att jag var rätt bra!


Per spelade hockey i långfärdsskridskor...


Nyår!

     



Idag har jag varit ute och provat mina nya längdskidor som jag köpt efter att ha fått en massa bra presentkort i julklapp! Jag var supersnabb i spåret (eller nja....), och ramlade bara en gång efter första utförsbacken när själva spåret man stod i plötsligt tog slut och jag inte visste hur man skulle bromsa...

Nu ska jag återvända till mitt 1500-bitars pussel som jag fick av mamma o pappa i julklapp. Har blivit rätt besatt kan man säga, pusslar varje ledig stund! Idag skulle jag steka lite falukorv till lunch men höll på att bränna vid smöret för jag kunde inte riktigt slita mig förrän jag hittat "en bit till bara"...

Ha det fint!!

Kram Jonna

RSS 2.0