Långfärdsskridskor och grillning

Tog en tur på sjön idag! Jag fick testa mina nya skridskor som jag fick av Per i födelsedagspresent. Jag är ju som bekant sjukt skeptisk till att vara på isen, är dörädd att jag ska braka igenom! Vi åkte lite fram och tillbaka bara jag och Per innan M och B kom ner. Plötsligt knakade det till i isen precis där jag var, jag typ skrek och började grina och klev av... Sen gick jag och hämtade fikat och grillkorven... Tog dock en tur till sen, när jag såg att det var fler på isen, bland annat en gubbe som åkte runt och kollade hur tjock isen var. Det är faktiskt himla avkopplande att glida fram över isen när man väl kan slappna av och njuta av det! Vi grillade lite korv och Per fick elda!




Man kan ju lugnt säga att vi har ganska nära till att komma oss ut och åka... Våran lgh är den till vänster om fönstret där persiennerna är nerdragna.






Den vita fläcken mitt på berget mittemot är Ormbergsbacken, där du och Per åkte slalom Emelie!




Födelsedag

Igår firade jag min 26:e födelsedag (!!!). Hade en jätteskön dag som började med presenter och sång på morgonen, en lugn dag hemma, middag med M och B, och sen hockey i Coop Arena. Tack tack för alla grattis-sms, hälsningar och presenter! Jag fick bland annat långfärdsskridskor, en karaff som jag önskat mig, presentkort, strumpor, en väst som mamma stickat till mig och lite fler grejjer!


Middagsdukning. Vi åt skagentoast med ostkroks-kross, baconlindad fläskfilé med cidersås och vit chokladmousse med hallon och blåbär.


Nya karaffen med ett täcke så att den håller kylan längre (enligt Per 30 % funktion och 70 % design...).


Födelsedagsbarnet!


Utsikt över nya ståplats i ombyggda Coop Arena


Luleå-Modo 1-2 efter förlängning


Nu har Per monterat mina nya skrillor, så om en stund ska vi ta oss en tur här ute på sjön och sen grilla lite korv! Vilken tur att Per och M fixade så mycket ved förra året ;)

Massa kramar! /Jonna

Benny

Igår pysslade jag och B en varsin tomte att ha utanför dörren. Tyckte det blev ganska bra iallafall:


Det började med en varsin stubbe som killarna hade varit och huggit. Vi hade specifikt sagt att den skulle vara ca 10-15 cm i diameter. Per skulle så klart ta ett eget initiativ och kom bärandes på en alldeles för tjock stubbe. De fick gå en gång till.... Men sen blev det bra!


Vi klädde stubbarna med granris, och satte på skägg, näsa och luva! Per döpte våran tomte till Benny the Tomte.


Här bor nu Benny, tillsammans med våra lyktor och den nya kransen på dörren. Liiiite snö ligger det kvar också!

Har även klätt vår julgran ikväll. Eftersom vi åker härifrån ganska snart så känns det kul att få mysa till det lite här också!



Mysigt!

Julmarknad

Idag tog vi en tur och besökte två julmarknader tillsammans med M och B. Först åkte vi till Sunderby Folkhögskola, som hade en ganska mysig julmarknad när man väl hade hittat till rätt hus... Vi gjorde inga jättefynd, men en krans att hänga på dörren och en tvål.

Sen åkte vi vidare till Hägnan, mitt favvoställe... Där hade de en julmarknad utomhus, med en massa tända marschaller, försäljare, häst och vagn, fika och mys! Vi tog en fika och gick runt och strosade en stund, och jag köpte en ny fin liten tomte! Att det har kommit snö tidigare i veckan, och att det singlade ner lite fin sago-snö idag gjorde ju inte saken sämre!




Här håller Per i påsen med min lilla tomte i, men det ser typ ut som att han tycker det är jätteläskigt, haha!




Lanthandeln från 50-talet, som jag jobbade i för några somrar sedan.


Här skulle jag smyg-ta ett kort på några som sålde renkött, tyckte de hade så fina same-dräkter eller vad det heter... Tyvärr blev inte bilden så bra, men jag vågade inte ta några fler ifall de skulle se att jag fotade dom =)


Tvålen och tomten som vi köpte. Jag tyckte att det var lite konstigt att Per ville stanna till hos tanten som sålde tvålarna, det brukar ju inte han vara så intresserad av... Men han började titta och känna på tvålarna i hennes korg och vips så hade hon sålt en tvål till oss. Efteråt fick jag reda på varför han hade stannat... han tyckte det såg ut som ostbitar, haha!! Och när han väl hade börjat kolla så intresserat så ville han ju inte gå därifrån utan att handla... men den ska visst vara himla bra, tvålen!

Jag och B fick inspiration till ett kul julpyssel som vi inhandlade lite material till idag, men ni får se när det är klart! Om det blir bra förstås...

Nu ska jag ta ett ryck med lite stryktvätt, sen kanske jag ska fixa lite med julkorten!

Snö


Nu har det kommit snö i Luleå, alldeles lagom till 1 december. Det är väl knappt en decimeter, men det blir så ljust och fint! Det behövs verkligen, med tanke på att vi inte har så där väldans många ljusa timmar om dagen...

Imorrn ska vi ta sprutan. Brr, tycker det känns läskigt! Är inte rädd för själva sprutan, men för att jag ska blir jättesjuk utav den! Men det är lika bra att vaccinera sig nu, innan jul och allt. Vi kommer ju utsättas för massa olika miljöer då (nu lät det som om jag tycker att vi ska hälsa på en massa bakterier och smitthärdar, men menar bara att vi ska ju röra oss mellan alla liksom... såklart ser vi framemot att komma hem!)

Har förresten fått öppna två adventskalenderpaket nu. Fiiina grejjer!!

RSS 2.0